Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Hakk rotgrønnsaker, salvie og skyll linsene
Skrell og grovhakk pastinakk og sellerirot. Finhakk salvie. Skyll linsene i kaldt vann.
Ta frem en gryte
Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha først i pastinakk og selleri, surr det i noen minutter. Ha i linser.
Tilsett krydder og mer smak
Tilsett løkpulver, hvitløkpulver, paprikapulver og oregano, rør alt godt sammen. Tilsett deretter soyasaus og vann med buljongpulver. La det hele koke opp, deretter småkoke.
Tilsett grønnkål og la koke
Grovhakk grønnkål og ha i når linsene har kokt i 15 minutter. Rør alt godt sammen og la det koke til all væsken er absorbert. Ha platen av varmen og smak til med salt og pepper.
Rør inn pinjekjerner og havregryn til en deig
Rør inn pinjekjerner, ha deretter i 1 og 1 spiseskje havregryn, og jobb det hele sammen til du har en relativt fast deig som henger sammen. Ta gjerne et par runder med stavmikseren om det blir for løst.
Sett på ovnen
Forvarm stekeovnen til 200 grader, kle et stekebrett med bakepapir.
Kjevle ut butterdeigen og fyll den
Kjevle ut butterdeigen til et stort rektangel. Fordel linsemassen på midten, og rull sammen til en fast og tett stek. Overfør til stekebrettet med brettekanten ned. Skjær forsiktig et rutemønster i toppen, og pensle med litt olje. Stek i ca. 30 minutter.
Server med ønsket tilbehør
Skjær julesteken i skiver og server den rykende varm med ønsket tilbehør.