Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Stek pastinakk
Start med å lage pastinakkremen. Smelt litt smør i en panne og surr den hakkede pastinakken på lav varme til den begynner å bli myk.
Tilsett ingredienser til pastinakkrem
Tilsett kanel, sukker og en liten skvett vann. La det småkoke til blandingen blir myk og grøtete. Kjør den deretter glatt i en foodprosessor sammen med vegansk kremfløte. Sett til avkjøling i kjøleskap.
Aktiver gjæren
Bland lunkent vann med tørrgjær og litt sukker. La det stå i 10–15 minutter til det begynner å skumme. Rør deretter inn smeltet vegansk smør.
Lag deigen
Sikt sammen hvetemel, salt og bakepulver i en stor bolle. Tilsett sukker og hell i gjærblandingen. Elt godt til en jevn deig. Dekk bollen og la deigen heve et lunt sted i 2–3 timer, til dobbel størrelse.
Form donutsene
Dryss litt mel på hendene og ta en liten klump av deigen (ca. 20 g) og rull til en pølseform. Legg dem på melet bakepapir eller et melet stekebrett, og la etterheve i ca. 20 minutter.
Frityrstek donutsene
Varm olje til 180°C. Friter donutsene til de er gyllenbrune på alle sider.
Rull i sukkerblanding
Bland sukker med litt muskatnøtt og kanel. Vend donutsene i blandingen mens de fortsatt er varme.
Fyll med pastinakkrem
Lag et lite snitt på toppen av hver donut og sprøyt inn eller legg på en god klatt av pastinakkremen. Server og nyt!