Gå til hovedinnhold

Krydret donut med pastinakkrem

OPPSKRIFTEN LAGET AV Nordvegan Besøk nettside

Nå kan du lage Nordvegans populære donuts hjemme! Denne oppskriften på veganske donuts inneholder aromatiske krydder som kanel og muskat. Perfekt om du skal bake en festlig dessert til jul eller andre høytider. Som prikken over i’en pynter du de gylne donutsene med en myk og luftig pastinakkrem.  1 oppskrift gir ca. 8-10 donuts. Vil du lage flere krydrede desserter? Sjekk ut oppskriften på filokake med fruktnøttfyll og kardemommekrem.

Total tid: 3 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
avlange donuts og pastinakkrem med et dryss sukker, muskattnøtt og kanel.
Den myke pastinakkremen er prikken over i'en på de gylne donutsskorpene rullet i en herlig sukkerblanding. Foto: Nordvegan - Homely with Love Cookbook

FREMGANGSMÅTE

  1. Stek pastinakk
    Start med å lage pastinakkremen. Smelt litt smør i en panne og surr den hakkede pastinakken på lav varme til den begynner å bli myk.

  2. Tilsett ingredienser til pastinakkrem
    Tilsett kanel, sukker og en liten skvett vann. La det småkoke til blandingen blir myk og grøtete. Kjør den deretter glatt i en foodprosessor sammen med vegansk kremfløte. Sett til avkjøling i kjøleskap.

  3. Aktiver gjæren
    Bland lunkent vann med tørrgjær og litt sukker. La det stå i 10–15 minutter til det begynner å skumme. Rør deretter inn smeltet vegansk smør.

  4. Lag deigen
    Sikt sammen hvetemel, salt og bakepulver i en stor bolle. Tilsett sukker og hell i gjærblandingen. Elt godt til en jevn deig. Dekk bollen og la deigen heve et lunt sted i 2–3 timer, til dobbel størrelse.

  5. Form donutsene
    Dryss litt mel på hendene og ta en liten klump av deigen (ca. 20 g) og rull til en pølseform. Legg dem på melet bakepapir eller et melet stekebrett, og la etterheve i ca. 20 minutter.

  6. Frityrstek donutsene
    Varm olje til 180°C. Friter donutsene til de er gyllenbrune på alle sider.

  7. Rull i sukkerblanding
    Bland sukker med litt muskatnøtt og kanel. Vend donutsene i blandingen mens de fortsatt er varme.

  8. Fyll med pastinakkrem
    Lag et lite snitt på toppen av hver donut og sprøyt inn eller legg på en god klatt av pastinakkremen. Server og nyt!