Gå til hovedinnhold

Mac & cheese-bomber i cajunpanko

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Oppskriften på disse plantebaserte mac & cheese-bombene vil få deg til å sikle i munnvikene! Disse sprø og saftige bollene er fylt med kremet vegansk mac & cheese og rullet i en krydret Cajun-panko. Som siste kronen på verket, serves de sprø bombene med en fyldig hjemmelaget saus laget av svarte bønner. Oppskriften er inspirert av den ikoniske retten Mac & cheese – eller makaroni og ost, som det heter på norsk. Den amerikanske pastagryten med ostesaus er populær blant store og små. Vil du prøve den? Da finner du oppskriften her: Mac and cheese uten melk!

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med pankopanerte boller av mac n' cheese, pyntet med ferske basillikumblader.
Pankopanerte smaksbomber fylt med deilig makaroni og ost! Server som en digg forrett eller sprø snacks. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok makaronien
    Kok makaroni etter anvisning på pakken. Sil av vannet, og vend inn litt olivenolje for å hindre at pastaen kleber seg. Sett til side.

  2. Lag ostesausen
    Smelt vegansk smør i en kjele. Tilsett cajunkrydderet og rør i 1 minutt. Bland inn mel og rør godt. Spe gradvis med soyamelken under omrøring til sausen blir jevn og kremet. Tilsett dijonsennep, smak til med salt og pepper. Ta kjelen av varmen og rør inn revet ost til den smelter.

  3. Bland inn pasta og avkjøl
    Vend den kokte makaronien inn i ostesausen. Bland godt og la blandingen avkjøles til den kan håndteres.

  4. Form mac & cheese-boller
    Når blandingen er kald nok, fukt hendene og rull ut små boller.

  5. Lag en paneringsstasjon
    Sett frem tre skåler. I den første har du hvetemel, den andre har du soyamelk og chilisaus og den tredje har du pankobrødsmuler og cajunkrydder.

  6. Paner bollene
    Rull hver bolle først i mel, så i melkeblandingen, og til slutt i panko. Pass på at de blir godt dekket.

  7. Fritér og stek
    Frityr- eller stek bollene i olje til de er gyllenbrune. Legg dem deretter på et stekebrett og stek i ovn på 160°C i ca. 15 minutter for å bli gjennomvarme og sprø. I mellomtiden kan du lage sausen.

  8. Lag svart bønnesaus
    Surr hakket sjalottløk i olje til den blir myk. Tilsett finhakket hvitløk og stek i 1 minutt. Ha i paprika og stek videre 1 minutt. Tilsett tomater og svarte bønner. Rør inn kokosmelk og småkok i 10 minutter. Kjør blandingen forsiktig med stavmikser – la den være litt chunky.

  9. Pynt og server
    Legg en skje bønnesaus midt på tallerkenen. Plasser 2–3 mac & cheese-bomber oppå, og pynt med basilikumblader og en skvett god olivenolje.