Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kok makaronien
Kok makaroni etter anvisning på pakken. Sil av vannet, og vend inn litt olivenolje for å hindre at pastaen kleber seg. Sett til side.
Lag ostesausen
Smelt vegansk smør i en kjele. Tilsett cajunkrydderet og rør i 1 minutt. Bland inn mel og rør godt. Spe gradvis med soyamelken under omrøring til sausen blir jevn og kremet. Tilsett dijonsennep, smak til med salt og pepper. Ta kjelen av varmen og rør inn revet ost til den smelter.
Bland inn pasta og avkjøl
Vend den kokte makaronien inn i ostesausen. Bland godt og la blandingen avkjøles til den kan håndteres.
Form mac & cheese-boller
Når blandingen er kald nok, fukt hendene og rull ut små boller.
Lag en paneringsstasjon
Sett frem tre skåler. I den første har du hvetemel, den andre har du soyamelk og chilisaus og den tredje har du pankobrødsmuler og cajunkrydder.
Paner bollene
Rull hver bolle først i mel, så i melkeblandingen, og til slutt i panko. Pass på at de blir godt dekket.
Fritér og stek
Frityr- eller stek bollene i olje til de er gyllenbrune. Legg dem deretter på et stekebrett og stek i ovn på 160°C i ca. 15 minutter for å bli gjennomvarme og sprø. I mellomtiden kan du lage sausen.
Lag svart bønnesaus
Surr hakket sjalottløk i olje til den blir myk. Tilsett finhakket hvitløk og stek i 1 minutt. Ha i paprika og stek videre 1 minutt. Tilsett tomater og svarte bønner. Rør inn kokosmelk og småkok i 10 minutter. Kjør blandingen forsiktig med stavmikser – la den være litt chunky.
Pynt og server
Legg en skje bønnesaus midt på tallerkenen. Plasser 2–3 mac & cheese-bomber oppå, og pynt med basilikumblader og en skvett god olivenolje.