Gå til hovedinnhold

Mac and cheese uten melk

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Mac and cheese ser kanskje veldig simpel ut i smaken, men den fløyelsmyke sausen gjør retten til en favoritt hos både små og store! Denne veganske versjonen er helt fri fra melk og kan også gjøres glutenfri ved å bruke soyamelk, glutenfri pasta, og maizena eller potetmel framfor speltmel og hvetemel. Som navnet tilsier, brukes vanligvis makaroni i mac and cheese, men du kan gjerne bruke pastaskruer, penne eller glutenfrie melsorter som bokhvete og amaranth!

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med kremete vegansk mac and cheese, pyntet med en frisk oreganokvist.
Det er få ting som slår noe så enkelt som en skål med fløyelsmyk mac and cheese.

FREMGANGSMÅTE

  1. Start med å koke pasta
    Kok pasta som anvist på pakken.

  2. Lag vegansk ostesaus i en kjele
    Smelt margarin i en kjele. Tilsett mel og rør godt. Ha deretter i havremelk, litt og litt. Rør hele tiden. Når sausen har tyknet har du i mer havremelk. Fortsett slik til du har brukt all havremelken.

  3. Smak til ostesausen
    Ha i salt og smak til med pepper. Legg til næringsjæren helt til slutt.

  4. Klar til å nytes
    Bland pastaen med sausen og din veganske mac and cheese er klar til å nytes!

Tips!

  • Mac and cheese-oppskriften kan gjøres glutenfri ved å bruke soyamelk, glutenfri pasta, og maizena eller potetmel framfor speltmel eller hvetemel.
  • Tilsett gjerne litt vegansk ost i sausen helt til slutt, for en mer ostelignende smak.