Gå til hovedinnhold

Vegansk skagenrøre

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Har du smakt skagenrøre før? En ekte svensk klassiker fra 50-tallet som er like populær som tilbehør, som en frisk forrett. I denne veganske versjonen, bruker du biter av fast tofu og vegiar (tangkaviar) istedenfor sjømat. Hjemmelaget skagenrøre smaker ypperlig på nyristet toast, men du kan også ha de som fyll i lefseruller eller i bakt potet. 1 oppskrift gir ca. 3 dl skagenrøre.

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
To brødskiver toppet med vegansk skagenrøre.
Nyristet toast med skagensalat, sol og sjø - kan det bli bedre? Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Press vannet ut fra tofublokken
    Press forsiktig ut den væsken du greier fra tofuen med et håndkle/papir. Skjær den i små terninger og ha det i en bolle.

  2. Tilsett ingredienser i bollen
    Ha majones, rømme, vegiar, sitronsaft, salt og pepper i bollen.

  3. Tilsett revet noriark i bollen
    Riv et noriark i små biter og ha det med det andre. Tilsett vårløk. Bland alt sammen.

  4. Tilsett urtene og servér
    Hakk litt dill og bladpersille/gressløk og ha det på toppen av skagenrøra. Servér!