Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Leter du etter en enkel forrett eller noe lekkert til koldtbordet? Da må du prøve disse potetlefsene med fyll! I oppskriften blander du sammen en hjemmelaget pepperotkrem med cashewnøtter som du kan bløtlegge noen timer eller dagen før (ikke inkludert i totaltiden). Deretter fyller du lefserullene med friske epler, gulrøtter, bønnespirer og spinat for en sprø tekstur. Perfekt til 17. mai-frokosten eller når du har lyst på noe raskt og enkelt. Oppskriften på potetlefse med pepperrotkrem er fra kokeboken Sykt godt fra Mari Hult. Lyst til å teste flere småretter og tapas? Ta en titt på fylte sopp med spinat og jordskokkrem og fatayer med spinat, gresskar og sopp!
Bløtlegg cashewnøttene
La nøttene ligge i vann i et par timer før du begynner.
Ha nøttene i en foodprosessor
Sil deretter av vannet og ha nøttene i en foodprosessor. Press i saften fra sitronen. Tilsett vann, samt pepperrot og litt salt. Sett på full hastighet og kjør til du har en helt jevn krem. Spe med litt mer vann om du må, og smak eventuelt til med litt mer pepperrot og salt.
Riv grønnsakene
Riv eple og gulrot.
Smør lefsene og servér
Smør pepperrotkremen på lefsene. Legg deretter de andre ingrediensene tvers over lefsen: Spinat eller salat, eple, gulrot og bønnespirer. Rull sammen og servér!