Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lag bunnen i en blender
Ha kjeks i blender og knus dem. Ha i vegansk smør og blend det sammen. Finn frem en kakeform uten bunn og et kakebrett eller fat. Ha kjeksblandingen i bunnen og press det utover. Når du er ferdig, sett den i kjøleskapet.
Pisk fløte og sukker til krem
Start med å piske vegansk fløte og sukker sammen i en bolle, til en stiv krem. Dette tar 1-2 minutter. Sett til side.
Ta frem en annen bolle
Ha vegansk kremost i en annen bolle, gjerne til en kjøkkenmaskin. Bruker du en kjøkkenmaskin blir enklere å blande resten av ingrediensene senere der du må piske samtidig. Hvis kremosten din er litt hard, pisk den først alene så du ikke får noen klumper i kaken.
Tilsett ingredienser i bollen med kremost
Når du har pisket kremosten myk, ha i vegansk rømme, appelsinjuice og vaniljesukker. Pisk alt sammen til det er blandet. Ha i pisket krem og pisk til det er blandet.
Ha agar agar og appelsinjuice i en liten kjele
Ha agar agar og appelsinjuice i en liten kasserolle. Visp sammen og deretter kok opp i mens du rører. Start med å ha koketoppen på høy varme. Når det begynner å koke kan du sette ned til medium varme og la det småkoke i 2-3 minutter. Da skal den være litt som en gelepasta, hverken for rennende eller for tykk. Sett ned varmen på lav varme.
Ta frem en ren slikkepott og jobb raskt
Nå gjelder å jobbe raskt og være presis. Først hakk av det som er på vispen og ta den vekk. Ta av varmen på kasserollen. Finn frem en slikkepott og pass på at den er helt ren. (For med en gang varm agar agar kommer i kontakt med noe kaldt, vil det begynne å stivne.)
Pisk ostefyllet mens du heller i agaragar
Pisk ostefyllet samtidig som du heller oppi agar agar-blandingen i en stråle. Bruk slikkepotten til å effektivt skrape ut alt som er i kasserollen. Pisk helt ut i kantene, så det blir godt blandet. Pass også på at du ikke treffer kanten på bollen, for da vil agar agar stivne og bli til geleklumper.
Smør ostefyllet over kjeksbunnen og sett kaldt
Pisk ostefyllet godt sammen, så alt er blandet. Ha det over kjeksen og smør jevnt utover. Sett tilbake i kjøleskapet.
Lag gelelokket til ostekaken
Hell kokende vann i et desilitermål og hell oppi pulvergele. Bland det ut med en skje og la det stå for å avkjøle seg litt slik at det ikke blir for flytende når du skal helle den på kaken. Når du heller, kan du bruke en skje under strålen slik at det ikke blir hull på ostefyllet hvis strålen treffer direkte på det. La stå i kjøleskapet i minst 4 timer.
Server ostekaken og nyt
Skjær rundt kaken og ha av kakeringen. Server og nyt!