Gå til hovedinnhold

Vegansk appelsin-ostekake

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Wow – denne appelsin-ostekaken fra Veganske Fristelser må du bare prøve! En skikkelig god kake som passer like godt som en fantastisk påskedessert, eller om du bare har lyst på noe friskt og godt. Ostekaken er helt plantebasert og bruker agar agar for at kremen skal bli fast. Agar agar er et supert alternativ til gelatin, og selges ofte i pulverform. Ettersom agar agar-blandingen stivner raskt, gjelder det å jobbe målrettet på dette steget i oppskriften. Har du en kjøkkenmaskin kan du bruke denne slik at du kan helle i agar agar-blandingen mens maskinen pisker. Ostekaken er enkel å lage og skal stå kaldt i minst 4 timer før servering. Lyst til å sjekke ut ostekaker i andre digge smaker? Ta en titt på oppskriften på vegansk ostekake med bringebær eller ostekake med sitron og vanilje.

Total tid: 5 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Hjemmelaget vegansk ostekake med appelsingelelokk.
Denne ostekaken med appelsinsmak har en digg kjeksbunn, kremet vegansk ostefyll og gult gelélokk! Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag bunnen i en blender
    Ha kjeks i blender og knus dem. Ha i vegansk smør og blend det sammen. Finn frem en kakeform uten bunn og et kakebrett eller fat. Ha kjeksblandingen i bunnen og press det utover. Når du er ferdig, sett den i kjøleskapet.

  2. Pisk fløte og sukker til krem
    Start med å piske vegansk fløte og sukker sammen i en bolle, til en stiv krem. Dette tar 1-2 minutter. Sett til side.

  3. Ta frem en annen bolle
    Ha vegansk kremost i en annen bolle, gjerne til en kjøkkenmaskin. Bruker du en kjøkkenmaskin blir enklere å blande resten av ingrediensene senere der du må piske samtidig. Hvis kremosten din er litt hard, pisk den først alene så du ikke får noen klumper i kaken.

  4. Tilsett ingredienser i bollen med kremost
    Når du har pisket kremosten myk, ha i vegansk rømme, appelsinjuice og vaniljesukker. Pisk alt sammen til det er blandet. Ha i pisket krem og pisk til det er blandet.

  5. Ha agar agar og appelsinjuice i en liten kjele
    Ha agar agar og appelsinjuice i en liten kasserolle. Visp sammen og deretter kok opp i mens du rører. Start med å ha koketoppen på høy varme. Når det begynner å koke kan du sette ned til medium varme og la det småkoke i 2-3 minutter. Da skal den være litt som en gelepasta, hverken for rennende eller for tykk. Sett ned varmen på lav varme.

  6. Ta frem en ren slikkepott og jobb raskt
    Nå gjelder å jobbe raskt og være presis. Først hakk av det som er på vispen og ta den vekk. Ta av varmen på kasserollen. Finn frem en slikkepott og pass på at den er helt ren. (For med en gang varm agar agar kommer i kontakt med noe kaldt, vil det begynne å stivne.)

  7. Pisk ostefyllet mens du heller i agaragar
    Pisk ostefyllet samtidig som du heller oppi agar agar-blandingen i en stråle. Bruk slikkepotten til å effektivt skrape ut alt som er i kasserollen. Pisk helt ut i kantene, så det blir godt blandet. Pass også på at du ikke treffer kanten på bollen, for da vil agar agar stivne og bli til geleklumper.

  8. Smør ostefyllet over kjeksbunnen og sett kaldt
    Pisk ostefyllet godt sammen, så alt er blandet. Ha det over kjeksen og smør jevnt utover. Sett tilbake i kjøleskapet.

  9. Lag gelelokket til ostekaken
    Hell kokende vann i et desilitermål og hell oppi pulvergele. Bland det ut med en skje og la det stå for å avkjøle seg litt slik at det ikke blir for flytende når du skal helle den på kaken. Når du heller, kan du bruke en skje under strålen slik at det ikke blir hull på ostefyllet hvis strålen treffer direkte på det. La stå i kjøleskapet i minst 4 timer.

  10. Server ostekaken og nyt
    Skjær rundt kaken og ha av kakeringen. Server og nyt!