Gå til hovedinnhold

Vegansk ostekake med bringebær

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Ostekake uten ost og egg? Prøv ostekake fylt med bringebær! Vegansk ostekake er faktisk ikke noe hokus pokus, da det finnes plantebasert kremost, fløte, melk og smør lett tilgjengelig i butikkene. Denne oppskriften på ostekake med bringebær er en fryd for både øyne og smaksløker. Kaken er enkel å lage, men bør stå i kjøleskapet en stund før servering, gjerne over natten, slik at den blir ekstra god og lett å skjære i. Glad i kaker som ikke behøver å stekes? Prøv også oppskriften på jordbærostekake med sitron!

Total tid: 2 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Vegansk ostekake med lyserosa krem, toppet med hele bringebær og dekorative mynteblader.
Vegansk ostekake med drømmerosa krem er en klar favoritt på kakebordet!

FREMGANGSMÅTE

  1. Gjør klar en springform
    Finn fram en springform og smør den lett med litt olje.

  2. Lag kjeksbunnen i en blender
    Knus all mariekjeksen med en blender/kjøkkenmaskin, eller for hånd, til kjeksen er relativt finmalt. Bland så inn smeltet smør til du får en seig deig og vanilje. Trykk kjeksdeigen ned i kakeformen så du får en jevn overflate. Sett kakeformen i kjøleskapet i ca. 1 time.

  3. Smelt sjokoladen i et vannbad
    Brekk den hvite sjokoladen i mindre deler og legg i en skål som tåler varme. Kok litt vann og sett skålen over kjelen som et lokk slik at sjokoladen smelter. Sett til side.

  4. Lag kremostblanding i en stor bolle
    Finn fram en stor bolle og visp kremen som anvist på pakken til den er fluffy. Ha så over den smeltede sjokoladen og kremosten, og visp det hele kraftig sammen til du får en jevn blanding som begynner å tykne litt.

  5. Rør inn bringebær
    Rør så inn bringebærene slik at blandingen begynner å bli lett rosa.

  6. Hell kremostblandingen i kakeformen
    Hell den rosa blandingen over kjeksbunnen. La kaken stå i kjøleskapet over natten.

  7. Frys kaken før servering
    Sett kaken gjerne i frysen 1-2 timer før den skal spises, da blir den ekstra god og er mye lettere å skjære i. Bruk en skarp kniv rundt kanten på kakeformen før du tar ut kaken. Pynt med friske bær!