Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Gjør klar en springform
Finn fram en springform og smør den lett med litt olje.
Lag kjeksbunnen i en blender
Knus all mariekjeksen med en blender/kjøkkenmaskin, eller for hånd, til kjeksen er relativt finmalt. Bland så inn smeltet smør til du får en seig deig og vanilje. Trykk kjeksdeigen ned i kakeformen så du får en jevn overflate. Sett kakeformen i kjøleskapet i ca. 1 time.
Smelt sjokoladen i et vannbad
Brekk den hvite sjokoladen i mindre deler og legg i en skål som tåler varme. Kok litt vann og sett skålen over kjelen som et lokk slik at sjokoladen smelter. Sett til side.
Lag kremostblanding i en stor bolle
Finn fram en stor bolle og visp kremen som anvist på pakken til den er fluffy. Ha så over den smeltede sjokoladen og kremosten, og visp det hele kraftig sammen til du får en jevn blanding som begynner å tykne litt.
Rør inn bringebær
Rør så inn bringebærene slik at blandingen begynner å bli lett rosa.
Hell kremostblandingen i kakeformen
Hell den rosa blandingen over kjeksbunnen. La kaken stå i kjøleskapet over natten.
Frys kaken før servering
Sett kaken gjerne i frysen 1-2 timer før den skal spises, da blir den ekstra god og er mye lettere å skjære i. Bruk en skarp kniv rundt kanten på kakeformen før du tar ut kaken. Pynt med friske bær!