Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Rødbethummus er en fargerik og smakfull vri på den klassiske kikertdippen. Den dype smaken av bakt rødbete kombineres med kremet tahini, frisk lime og hvitløk for en balansert og fyldig hummus. Ikke bare er den utrolig smakfull, men den tilfører også et vakkert rosa innslag til ethvert måltid. Perfekt som pålegg, dipp eller som tilbehør til ovnsbakte grønnsaker. Du kan bruke ferdigkokte kikerter på boks, eller tørre kikerter (150 g for 1 oppskrift). Husk at du må bløtlegge kikertene dagen før og koke dem dersom du går for tørre kikerter. Oppskriften på rødbethummus er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Tilbered kikerter og rødbeter
Kok kikertene om du ikke bruker ferdigkokte fra boks. Ta vare på noen om du vil ha ristede kikerter som topping senere. Kutt én rødbete i små terninger (1-1.5 cm), sett til side til topping senere. Del resten av rødbetene i halve eller kvarter om de er store.
Stek rødbetene i en form
Legg de halve/kvarte rødbetene i stekeform med olje, hvitløk, salt og pepper. Dekk med folie og stek på 180°C i ca. 40 minutter. Avkjøl og fjern skallet.
Blend ingrediensene i en foodprosessor
Kjør rødbeter, kikerter, hvitløk, tahini, limesaft og zest (det ytterste skallet finrevet) i foodprosessor.
Lag toppingen
Stek terningene av rødbeter og de kokte kikerterene du la til side i 30 minutter. Rødbetene skal være møre og kikertene sprø.
Server som dipp, pålegg eller tilbehør
Smak til med salt og pepper, sirkle litt olivenolje på toppen sammen med rødbetterningene, de sprø kikertene og ferske mynte- og persilleblader.