Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Paté er tradisjonelt en kjøttrik postei, men en plantebasert versjon er både enklere å lage og minst like smakfull. Soppen gir en rik og jordaktig smak som balanserer perfekt med urtene og hvitløken i denne oppskriften. Server pålegget på kjeks sammen med dine favoritt veganske oster eller som en sopp-postei på valnøttbrød. Oppskriften på Sopp-patéen har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Ta frem en stekepanne
Start med å lage patéen. Stek løken i olivenolje og smør til den blir blank. Tilsett hvitløk og deretter sopp, og stek til soppen mykner. Ta av varmen.
Ta frem en food prosessor
Ha det stekte i en food prosessor sammen med kokte linser, nøtter, sitronsaft, tamari, urter, cognac, brunt sukker og cayenne. Kjør til en jevn konsistens. Smak til med ekstra sitronsaft og tamari om nødvendig. Fordel patéen i små former eller norgesglass og jevn ut toppen. Sett i kjøleskapet for avkjøling.
Lag lokket/toppingen
Bløtlegg den tørkede soppen i en kjele med vann i 1 time. Kok opp og la småkoke i 5 minutter, tilsett timian og la koke i ytterligere 10 minutter.
Ha kun væsken i kjelen
Sil av væsken tilbake i kjelen. Soppen trengs ikke mer, men du kan ta vare på den til en annen gang. Tilsett tamari og reduser til det er ca. 240 ml igjen (om du følger oppskriften på 4 porsjoner). Rør inn agar-agar og la småkoke i noen minutter. Sil blandingen igjen og hell den forsiktig over den avkjølte pâtéen.
Avkjøl patéen i kjøleskapet igjen
Sett i kjøleskapet til geléen har stivnet og server deretter med ristet brød.