Gå til hovedinnhold

Kremete sjokolademousse i et martini-glass, toppet med frysetørket bringebær.
Denne veganske desserten lager du på noen få sekunder. Her med litt frysetørket bringebær som topping.

Sunn sjokolademousse

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt
Finnes det faktisk sunn dessert? Denne oppskriften på vegansk sjokolademousse kan du ihvertfall nyte hver dag! Oppskriften er laktosefri og inneholder ikke fløte eller egg. Hovedbasen består nemlig av avocado og banan og er søtet med dadler. Cashewnøtter gjør konsistensen mer kremet, mens kakao og kaffepulver legges til for smakens skyld. Pynt gjerne med frysetørket eller ferske bær.

Total tid: 5 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 1 stk banan rå eller frossen, gjerne økologisk
  • ½ stk avokado
  • 20 stk cashewnøtter
  • 3 stk myke dadler små
  • 1-3 ss råkakaopulver eller bakekakao smak til (avhenger av hvor mørk du vil ha sjokolademoussen)
  • ½ ts koffeinfritt kaffepulver kan sløyfes

FREMGANGSMÅTE

  1. Fjern kjerner
    Ta kjernen ut av dadlene og stenen ut fra avokadoen.
  2. Kjør alle ingrediensene med en stavmikser
    Bruk en stavmikser til å kjøre banan, avokado, cashewnøtter, dadler, kakaopulver og koffeinfritt kaffepulver (kan sløyfes) til en jevn mos.
  3. Klar til servering
    Legg moussen i et glass eller en skål. Server med det du ønsker, som f.eks. physalis, frysetørket eller ferske bær!