Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne velbalanserte vietnamesiske dipsausen er det perfekte tilbehøret til mange asiatiske og vietnamesiske retter. Server sausen med vårruller, dumplings eller på toppen av en grønn papayasalat. En harmonisk blanding av søtt, salt, syrlig og umami. Oppskrift på vietnamesisk dipsaus er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. Lyst til å lage andre hjemmelagde asiatiske sauser? Se oppskrift på hoisinsaus, thai dipsaus og sweet chili saus. 1 porsjon gir ca. 550 ml vietnamesisk dipsaus.
Ta frem en kjele
Kok opp vannet, tamari og risvineddiken sammen med resten av ingrediensene (unntatt garnityringrediensene) i 4-5 minutter.
Avkjøl sausen
Ta kjelen av varmen og la sausen avkjøles helt. Når den er avkjølt, sil sausen gjennom en fin sil for å fjerne de faste ingrediensene. Du vil nå ha en klar, smaksrik væske.
Tilsett garnityren
Bland de meget finhakkede grønnsakene for garnering i den silte sausen.
Oppbevares kjølig
Hell sausen på en ren, lufttett beholder og oppbevar den i kjøleskapet. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en måned.