Gå til hovedinnhold

Vietnamesisk banh mi med sopp-"bacon"

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Banh mi er en vietnamesisk baguett med fyll i. Tradisjonelt fylt med saltet svinekjøtt, har denne oppskriften en vegansk vri med sprø østerssopp som smaker som bacon. Hemmeligheten til den røkte baconsmaken, er liquid smoke, en flytende konsentrert røykekstrakt som blandes i marinaden før du pensler den på soppen. Har du lyst til å fylle baguetten med kewpie mayo, finner du oppskrift på vegansk kewpie majones her. Nyt bahn mi til frokost eller som en digg lunsj, gjerne med litt fersk koriander på toppen. Oppskriften på banh mi med sopp-"bacon" er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalViegene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. Lyst til å utforske flere retter fra asia? Ta en titt på vår kategori med asiatisk mat.

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Banh mi, en vietnamesisk kort baguett med sopp-bacon og friskt fyll.
Prøv banh mi, her med marinert sopp-"bacon". En digg kontrast til det friske fyllet av reddiker og pak choi. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag marinade til sopp-"bacon"
    Bland lønnesirup, sukker, liquid smoke, røkt paprika og matolje i en blender.

  2. Pensle soppen med marinade
    Legg soppskivene på et bakepapirkledd stekebrett og pensle dem godt med marinaden.

  3. Stek midt i ovnen
    Stek den marinerte soppen på 200 °C i 20 minutter, og snu soppen omtrent hvert 5. minutt til den blir sprø og gyllen. Pass på at den ikke blir brent. Ta ut soppen og legg til side.

  4. Forbered baguettene
    Varm baguettene i noen minutter.

  5. Sett sammen de vietnamesiske baguettene
    Skjær baguettene nesten helt igjennom og smør dem med kewpie-majones. Fyll dem med strimlet pak choy, reddik, daikon og sopp-"bacon".

Tips!

  • Pak choy kan erstattes med strimlet gulrot og agurk skåret i tynne strimler. Dryss over fersk koriander for ekstra smak.