Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ta frem en foodprosessor eller blender
Hell vekk vannet til de bløtlagte linsene og ha linsene og fløten over i en foodprosessor. Kjør til du har en helt jevn masse. Hell over i en bolle. Finhakk løken og bland i. Bland også i buljongpulver, muskatpulver, ingefærpulver, salt og pepper.
Tilsett kikert-og hvetemel
Rør inn kikertmel og deretter hvetemel til du har en fast masse som det går greit å forme boller av. Det er ikke noe vits å smake på deigen, for både rå linser og rått kikertmel smaker ganske dårlig.
La massen godgjøre seg
La massen stå i bollen i cirka en halvtime, eventuelt lenger, slik at den får sette seg godt.
Ta frem en stekepanne
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. La en liten prøvekake og stek, sjekk at den holder fint sammen og smaker bra. Juster eventuelt med mer mel eller mer krydder.
Form og stek medisterkakene
Form kuler av linsedeigen og trykk de flate, 1-1,5 centimeter er en fin tykkelse. Stek medisterkakene på hver side til de er gylne og fine.
Serveres varme med godt tilbehør
Nyt de nystekte medisterkakene med ønsket tilbehør slik som brun saus, tyttebærsyltetøy og poteter.