Gå til hovedinnhold

Veganske medisterkaker

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Ingenting sier jul som duften av nystekte medisterkaker. Og disse kjøttfrie variantene vi garantert overraske selv de mest tradisjonsbundne! Medisterkakene er uten melk eller egg, men er laget på bløtlagte linser, kikertmel og klassiske julekrydder som muskat og ingefær. De plantebaserte medisterkakene får dermed både smak og konsistens som passer perfekt på julebordet. Server dem gjerne med poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy, eller som tilbehør til nøttestek på selveste julaften. Lyst til å prøve flere oppskrifter på veganske medisterkaker? Sjekk ut oppskriften på vegisterkaker med blomkål!

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Nystekte medisterkaker uten melk eller egg.
Saftige og krydrede - disse veganske medisterkakene smaker akkurat slik julen skal gjøre. Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta frem en foodprosessor eller blender
    Hell vekk vannet til de bløtlagte linsene og ha linsene og fløten over i en foodprosessor. Kjør til du har en helt jevn masse. Hell over i en bolle. Finhakk løken og bland i. Bland også i buljongpulver, muskatpulver, ingefærpulver, salt og pepper.

  2. Tilsett kikert-og hvetemel
    Rør inn kikertmel og deretter hvetemel til du har en fast masse som det går greit å forme boller av. Det er ikke noe vits å smake på deigen, for både rå linser og rått kikertmel smaker ganske dårlig.

  3. La massen godgjøre seg
    La massen stå i bollen i cirka en halvtime, eventuelt lenger, slik at den får sette seg godt.

  4. Ta frem en stekepanne
    Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. La en liten prøvekake og stek, sjekk at den holder fint sammen og smaker bra. Juster eventuelt med mer mel eller mer krydder.

  5. Form og stek medisterkakene
    Form kuler av linsedeigen og trykk de flate, 1-1,5 centimeter er en fin tykkelse. Stek medisterkakene på hver side til de er gylne og fine.

  6. Serveres varme med godt tilbehør
    Nyt de nystekte medisterkakene med ønsket tilbehør slik som brun saus, tyttebærsyltetøy og poteter.

Tips!

  • Ønsker du å gjøre medisterkakene glutenfrie kan du bytte ut hvetemelet med mer kikertmel.