Gå til hovedinnhold

Vegansk softis

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Lyst på noe søtt til nasjonaldagen? Eller bare feire varme solskinnsdager med en forfriskende, kald dessert? Her finner du oppskrift på vegansk softis du enkelt kan lage hjemme! Oppskriften har få ingredienser, og du trenger hverken iskremmaskin eller isbiter for å lykkes. Avslutt med ønsket topping, som for eksempel strøssel med smak av lakris, tuttifrutti eller surt eple. Du kan også strø på hakkede nøtter, frysetørkede bær eller lage din egen sjokoladesaus – bare fantasien setter grenser! Lyst til å teste softiser i flere smaker? Prøv sjokolade nicecream eller denne isdesserten med frosne skogsbær.

Total tid: 6 t 5 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
hjemmelaget, vegansk softis i kjeks.
Hjemmelaget softis nytes best i sola. Foto: Julie Kvamme

FREMGANGSMÅTE

  1. Finn frem en stor bolle
    Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til stiv krem.

  2. Legg kremen i form du kan ha i fryseren
    Ha det i en boks med lokk og sett i fryseren i minst 6 timer.

  3. Server softis i iskjeks eller skåler
    Når den er ferdig ta den ut av fryseren og ha en isskje i et glass med varmt vann. Deretter lag iskuler og server dem i iskjeks eller skål.

  4. Dryss over ønsket topping
    Ha strøssel i en skål som tuttifrutti, krokan, jordbær, lakris, sur eple og jordbær eller Oboy. Dypp isen i strøssel, så den blir dekket med det. Spis og nyt!