Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Preparer den tørkede soppen
Ha den tørkede steinsoppen over i en mellomstor bolle. Kok opp nok vann til å dekke over soppen. Ha det kokende vannet over i bollen og la soppen stå å trekke i ca. 30 minutter. Når soppen har trukket til seg vannet, kan du ta de ut og tørke av soppen. Ta vare på kokevannet soppen har ligget i.
Grovhakk fersk sopp og løk
Grovhakk den ferske soppen og finhakk sjalottløk og hvitløk.
Stek sopp og løk
Varm en stekepanne på medium varme med litt god olivenolje og ha i fersk sopp, sjalottløk og hvitløk. Stek i et par minutter til løken nesten blir blank.
Legg i den bløtlagte soppen
Ha så i den bløtlagte soppen og stek et par minutter til. Ha så hele sopp- og løkblandingen over i en bolle og sett den til side mens du starter på risottorisen.
Lag risotto i en stekepanne
Ha i et par spiseskjeer med olivenolje i en stekepanne på medium varme. Ha i risen og bland godt slik at all risen er dekket med litt olje og stek et par minutter med jevnlig omrøring.
Tilsett hvitvin
Ha så i hvitvinen og la den koke inn. Sett opp varmen til medium/høy og ha i litt og litt vann med buljong av gangen. La vannet koke inn mellom hver gang.
Rør inn halvparten av kokevannet fra steinsoppen
Til slutt rører du inn ca. halvparten av kokevannet fra den tørkede steinsoppen, smør og næringsgjær. Smak til med salt og pepper. Ta gjerne vare på resten av kokevannet, da det er veldig godt å varme opp risottoen med nettopp det kokevannet om det blir resten til dagen etter.
Klar til servering
Mot slutten av koketiden kan du vende inn litt frisk finhakket persille og den veganske risottoen med sopp er klar til å serveres! Kanskje med et glass hvitvin til?