Gå til hovedinnhold

Vegansk risotto med sopp

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Vegansk risotto med sopp er perfekt til helgekosen! Vil du prøve noe annet enn sjampinjong, bruker denne oppskriften tørket steinsopp, fersk østerssopp og aromasopp. Har du vært på skogstur og funnet kantareller, er dette også en kjempegod sopp til denne retten! Bruker du tørket sopp, skal de bløtlegges i vann i forkant. Husk å spare på vannet, da det også kan brukes i risottoen! Den fløyelsmyke og kremete teksturen oppnås uten parmesan, helt enkelt ved å røre kontinuerlig i retten når du tilbereder risottorisen.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En dyp skål med vegansk risotto og skogsopp, toppet med ferske urter.
Vegansk sopprisotto med en fløyelsmyk tekstur, er en kjempegod matrett når du skal imponere middagsgjestene.

FREMGANGSMÅTE

  1. Preparer den tørkede soppen
    Ha den tørkede steinsoppen over i en mellomstor bolle. Kok opp nok vann til å dekke over soppen. Ha det kokende vannet over i bollen og la soppen stå å trekke i ca. 30 minutter. Når soppen har trukket til seg vannet, kan du ta de ut og tørke av soppen. Ta vare på kokevannet soppen har ligget i.

  2. Grovhakk fersk sopp og løk
    Grovhakk den ferske soppen og finhakk sjalottløk og hvitløk.

  3. Stek sopp og løk
    Varm en stekepanne på medium varme med litt god olivenolje og ha i fersk sopp, sjalottløk og hvitløk. Stek i et par minutter til løken nesten blir blank.

  4. Legg i den bløtlagte soppen
    Ha så i den bløtlagte soppen og stek et par minutter til. Ha så hele sopp- og løkblandingen over i en bolle og sett den til side mens du starter på risottorisen.

  5. Lag risotto i en stekepanne
    Ha i et par spiseskjeer med olivenolje i en stekepanne på medium varme. Ha i risen og bland godt slik at all risen er dekket med litt olje og stek et par minutter med jevnlig omrøring.

  6. Tilsett hvitvin
    Ha så i hvitvinen og la den koke inn. Sett opp varmen til medium/høy og ha i litt og litt vann med buljong av gangen. La vannet koke inn mellom hver gang.

  7. Rør inn halvparten av kokevannet fra steinsoppen
    Til slutt rører du inn ca. halvparten av kokevannet fra den tørkede steinsoppen, smør og næringsgjær. Smak til med salt og pepper. Ta gjerne vare på resten av kokevannet, da det er veldig godt å varme opp risottoen med nettopp det kokevannet om det blir resten til dagen etter.

  8. Klar til servering
    Mot slutten av koketiden kan du vende inn litt frisk finhakket persille og den veganske risottoen med sopp er klar til å serveres! Kanskje med et glass hvitvin til?