Gå til hovedinnhold

Vegansk risengrynsgrøt

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Julens mest nostalgiske rett? Det må være risengrynsgrøt, eller risgrøt, som mange kaller det. Her får du en plantebasert versjon uten melk eller andre meieriprodukter. Vegansk risengrynsgrøt er like god og fyldig som originalen. Kokt med kokosmelk og plantemelk, får julegrøten en fløyelsmyk tekstur. Perfekt å gjemme mandelen i! Du kan også droppe kokosmelken og bare bruke plantemelk, slik som soya, havre eller rismelk. Topp med et dryss kanel, sukker og en klatt vegansk smør, for en skål med juleglede. Ble det rester? Lag riskrem! Denne oppskriften har vi fått låne av Tiril fra Veganske Fristelser!

Total tid: 1 t 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En mummi-skål fylt med vegansk risengrynsgrøt toppet med kanel, sukker og et smørøye i midten.
Det blir ikke jul uten risengrynsgrøt! Foto: Tiril Glasø Holseter/Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok grøtris
    Skyll grøtrisen godt. Kok opp vann og deretter still ned til lav varme. Ha i grøtrisen og kok inn vannet.

  2. Tilsett kokosmelk
    Når vannet har forsvunnet ha i kokosmelken. Kok opp og rør inn. Still ned varmen og la den småkoke i 40 minutter. Rør i den underveis.

  3. Spe på med plantemelk
    Spe på med plantemelk og la det småkoke i 20-30 minutter til. Hvis det ikke er ferdigkokt da, spe på med mer melk og la det koke lengre.

  4. Smak til med salt
    Ha i salt og bland det inn.

  5. Vegansk risengrynsgrøt er klar til servering
    Server grøten med en klatt vegansk smør, kanel og sukker.