![En mummi-skål fylt med vegansk risengrynsgrøt toppet med kanel, sukker og et smørøye i midten.](https://veggisnytt.no/wp-content/uploads/2024/12/vegansk-risengrynsgrot-1-e1734006169437.jpg)
Vegansk risengrynsgrøt
Julens mest nostalgiske rett? Det må være risengrynsgrøt, eller risgrøt, som mange kaller det. Her får du en plantebasert versjon uten melk eller andre meieriprodukter. Vegansk risengrynsgrøt er like god og fyldig som originalen. Kokt med kokosmelk og plantemelk, får julegrøten en fløyelsmyk tekstur. Perfekt å gjemme mandelen i! Du kan også droppe kokosmelken og bare bruke plantemelk, slik som soya, havre eller rismelk. Topp med et dryss kanel, sukker og en klatt vegansk smør, for en skål med juleglede. Ble det rester? Lag riskrem! Denne oppskriften har vi fått låne av Tiril fra Veganske Fristelser!
Skriv ut
facebook |pinterestAntall porsjoner 2
INGREDIENSER
- 2 dl grøtris
- 0.5 dl vann
- 5 dl kokosmelk hvis du er sensitiv til kokosmelk, bytt ut med litt plantemelk
- 2 dl plantemelk soya passer bra, men havre eller ris funker også. Spe på med mer plantemelk hvis riskornene ikke er myke etter 1 time og 10 minutt.
- 0.75 ts salt
FREMGANGSMÅTE
- Kok grøtrisSkyll grøtrisen godt. Kok opp vann og deretter still ned til lav varme. Ha i grøtrisen og kok inn vannet.
- Tilsett kokosmelkNår vannet har forsvunnet ha i kokosmelken. Kok opp og rør inn. Still ned varmen og la den småkoke i 40 minutter. Rør i den underveis.
- Spe på med plantemelkSpe på med plantemelk og la det småkoke i 20-30 minutter til. Hvis det ikke er ferdigkokt da, spe på med mer melk og la det koke lengre.
- Smak til med saltHa i salt og bland det inn.
- Vegansk risengrynsgrøt er klar til serveringServer grøten med en klatt vegansk smør, kanel og sukker.