Gå til hovedinnhold

Vegansk omelett med indisk grønnsaksfyll

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Denne krydrede tofupannekaken er et smakfullt, vegansk alternativ til en klassisk omelett. Hemmeligheten ligger i kala namak, også kalt svart salt, som med sitt svovelinnhold som gir den typiske egg-smaken. Når det kombineres med silkemyk tofu og krydder blir resultatet en deilig, vegansk omelett uten egg. Med en fyldig grønnsaksblanding av løk, tomat, sopp, paprika, chili og koriander, får retten en deilig kombinasjon av friskhet, sødme og varme krydder. Perfekt som frokost, lunsj eller lett middag, helt plantebasert.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Vegansk omelett uten egg med krydret, indisk full.

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag fyllet
    Varm litt olje i en panne og fres løken i 30 sekunder. Tilsett soppen og stek i 1–2 minutter. Ha i hvitløk og krydder (spisskummenfrø, malt spisskummen og koriander) og stek i 1 minutt. Tilsett tomater og paprika, og la det surre videre i 1–2 minutter. Ta pannen av varmen, smak til, og rør inn frisk koriander.

  2. Bland de tørre ingrediensene til omeletten
    I en stor bolle, bland næringsgjær, gurkemeie, løkpulver og svart salt. Tilsett deretter potetstivelse og kikertmel.

  3. Tilsett de våte ingrediensene
    Rør inn silkemyk tofu, olivenolje og plantemelk (eller vann) litt etter litt. Bland til du får en jevn og tykk røre med konsistens som en pannekakerøre.

  4. Stek tofu-omeletten
    Bruk en non-stick stekepanne og varm opp litt olje. Hell i et tynt lag røre, og vipp pannen slik at den fordeles jevnt. Stek i et par minutter til den løsner lett fra kantene og er gjennomstekt på undersiden.

  5. Tilsett fyllet og brett omeletten
    Snu pannekaken, og legg deretter fyllet over den ene halvdelen. La den steke et øyeblikk til før du bretter den andre halvdelen over fyllet. Stek kort på begge sider slik at den blir jevnt gyllen.

  6. Server
    Skyv den ferdige tofupannekaken forsiktig over på en tallerken og server.

Tips

  • Omelettbasen kan du også fint brukes som den er til å lage en klassisk, europeisk omelett.