Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ingen kokebok er komplett uten en klassisk Cæsarsalat, og denne oppskriften gir deg en fantastisk vegansk versjon. Ved å erstatte egg og parmesan med plantebaserte ingredienser får salaten en frisk og moderne vri, samtidig som den bevarer sin kjente og kjære smak. Oppskriften på vegansk Cæsarsalat har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Ha ingredienser i en blender
Ha tapiokastivelse, hvetemel, hvitløkspulver, løkpulver, paprikapulver og kokosolje i en blender. Tilsett det varme vannet litt etter litt og kjør til en jevn blanding.
Hell blandingen i en kjele
Hell blandingen i en kjele og varm opp på lav varme mens du rører kontinuerlig til den tykner og blir seig. Ta den av varmen og la den avkjøles.
Lag ferdig dressingen i blenderen
Kjør de ferske hvitløksfeddene, Dijon-sennep og sitronsaft i en blender. Tilsett den avkjølte blandingen og soyamelken, og spe forsiktig med olivenolje til dressingen får en majoneslignende konsistens. Om ønskelig kan du tynne den ut med litt varmt vann. Smak til med salt og pepper.
Lag krutongene
Skjær ciabattaen i små terninger. Vend dem i litt olivenolje og dryss over italienske urter, salt og pepper. Stek dem i en varm ovn til de er sprø og gylne.
Dander cæsarsalaten på en tallerken
Vend romanosalaten i litt dressing, og fordel salaten på tallerkener. Topp med kapers, vegansk parmesan, krutonger og litt nykvernet svart pepper.