Gå til hovedinnhold

Vårsalat med sopp, asparges og reddik

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Dette er en skikkelig frisk og kremet salat! Her brukes både grønne asparges, rosa reddiker og saftige sjampinjong – alt blandet sammen i en syrlig silketofusaus med persille og dill. Den perfekte sommerlige og friske sidesalaten til grillmaten! Oppskriften lager ca. 4 tilbehørsporsjoner.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Kremet vårsalat med reddik, asparges og sopp.
Denne friske og kremete salaten er perfekt som tilbehør ved siden av grillmat på en varm dag.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kutt grønnsaker
    Kutt asparges i biter på 2-3 cm og del soppen i fire.

  2. Damp i stekepanne
    Varm en stekepanne til medium/høy varme med akkurat nok vann til å dekke hele stekepannens flate. Ha sopp og asparges i stekepannen og damp dem under lokk i ca 4-5 minutter. Ha asparges og sopp over i en sil og la dem renne av.

  3. Kutt og redikk og urtene
    Kutt reddiker i skiver og finhakk dill og persille. Ha alt over i en bolle.

  4. Tilsett asparges og sopp
    Når vannet har rent av asparges og soppen, ha dem i bollen med reddikene.

  5. Lag dressing
    Lag dressingen ved å blande sammen silketofu, saften fra sitronen og sennep med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og eventuelt med mer sitronsaft.

  6. Bland sammen
    Hell blandingen over i bollen med grønnsakene og bland godt. Plasser gjerne i kjøleskapet 1 time før servering så smakene kommer godt sammen.