Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Liker du mango sticky rice? Da må du prøve denne varianten med svart ris! En enkel oppskrift på thai sticky black rice pudding som kan nytes til frokost eller som dessert. "Puddingen" er ikke så søt som vanlig pudding, men har akkurat passe sødme for å passe godt sammen med kokosmelk og den nøtteaktige smaken fra svart ris. Med fersk frukt på toppen, får du masse naturlig planteenergi i en skål! Oppskriften bruker svart ris, som helst skal være bløtlagt over natten (ikke inkludert i totaltiden). Thai sticky black rice pudding er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Finn frem en kasserolle
Hell av vannet fra den bløtlagte risen. Ha risen i en tykkbunnet kasserolle sammen med vannet.
Tilsett ingredienser
Tilsett kokosmelk, sukker, pandanblad og salt. Kok opp og la det småkoke i 30-45 minutter, eller til risen er mør, men fortsatt litt seig. Rør av og til. Hvis det blir for tørt, tilsett litt mer vann.
Avkjøl og tilsett papaya
Ta kasserollen av varmen og la rispuddingen avkjøles i kasserollen til den er omtrent romtemperert. Rør inn de oppskårede papayabitene.
Karamelliser bananen
Skjær bananen i 5 cm lange biter. Dryss litt sukker over bananbitene. Bruk en gassbrenner eller legg bananene i en veldig varm ovn i kort tid for å karamellisere dem. De skal få en fin gyllen farge.
Server rispuddingen i små skåler
Fordel rispuddingen i små skåler og legg de karamelliserte bananbitene og ristede kokosflakene på toppen. Om du ønsker, kan du toppe det hele med litt pisket kokoskrem eller annen vegansk krem.