Gå til hovedinnhold

Thai dipsaus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Denne thailandske dipsausen bruker fermentert tofu og nori-tangpulver for å gi den en helt spesiell smaksprofil. De dype, umami-rike smakene i denne sausen gjør den til et spennende tilbehør til asiatiske retter som vårruller, dumplings og nudler. Oppskriften på thai dipsaus er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. Lyst til å prøve andre hjemmelagde asiatiske dipsauser? Ta en titt på oppskriften på vietnamesisk dipsaus og hoisinsaus! 1 porsjon gir ca. 240 ml thai dipsaus.

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
thai dipsaus i en liten hvit skål.

FREMGANGSMÅTE

  1. Blend ingrediensene
    Kjør alle ingrediensene sammen i en blender eller med en stavmikser til du får en jevn saus.

  2. Oppbevares kjølig
    Hell sausen over i en lufttett beholder. Det er viktig at beholderen er helt ren. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i omtrent en måned. Ristes godt før bruk.