Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne thailandske dipsausen bruker fermentert tofu og nori-tangpulver for å gi den en helt spesiell smaksprofil. De dype, umami-rike smakene i denne sausen gjør den til et spennende tilbehør til asiatiske retter som vårruller, dumplings og nudler. Oppskriften på thai dipsaus er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. Lyst til å prøve andre hjemmelagde asiatiske dipsauser? Ta en titt på oppskriften på vietnamesisk dipsaus og hoisinsaus! 1 porsjon gir ca. 240 ml thai dipsaus.
Blend ingrediensene
Kjør alle ingrediensene sammen i en blender eller med en stavmikser til du får en jevn saus.
Oppbevares kjølig
Hell sausen over i en lufttett beholder. Det er viktig at beholderen er helt ren. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i omtrent en måned. Ristes godt før bruk.