Gå til hovedinnhold

Tempeh goreng med spinat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Denne asiatiske retten er inspirert av nasi goreng (som betyr «stekt ris» på malayisk og indonesisk) og bruker tempeh som både er proteinrik plantebasert! Tempeh-strimlene marineres (gjerne over natten) og stekes til de blir lett sprø og karamellisert. Dette gir en deilig seig og søt smak som passer perfekt med et utvalg av friske grønnsaker, inkludert næringsrik vannspinat. Du kan også bruke vanlig spinat. Retten serveres rykende varm på en seng av hvitløksris. Oppskriften på tempeh goreng er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Lyst til å prøve flere retter med tempeh? Sjekk ut oppskriften på tempeh-kofta kebab!

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Hvitløksris, stekt tempeh og grønnsaker fordelt i skåler og asjetter
Martinert og crispy tempeh er perfekt i kobinasjon med ris og stekte grønnsaker. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Mariner tempeh
    Bland alle ingrediensene til marinaden (bortsett fra sesamfrøene) i en bolle. Ha i tempeh og la den marinere i noen timer eller over natten.

  2. Stek tempeh
    Varm litt sesamolje i en wok eller panne. Stek tempeh og marinaden sammen til den begynner å bli sprø. Ta den av varmen, vend inn sesamfrøene og sett til side.

  3. Stek spinat og grønnsaker
    Varm sesamolje i en wok eller panne. Tilsett ingefær, sopp, sjalottløk og paprika, og stek i 3-4 minutter. Ha i spinat og tamari, og stek i 2 minutter. Tilsett gulrot og chili og stek i ytterligere 1 minutt. Ta pannen av varmen.

  4. Tilbered hvitløkssris
    Varm sesamolje i en wok. Tilsett hvitløk, grønne bønner og løk, og stek i 2 minutter. Vend inn den ferdigkokte risen og gressløken.

  5. Serveres varm
    Server risen i en dyp bolle sammen med de stekte tempeh-bitene og grønnsakene.