Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Elsker du mat fra Midtøsten? Da har du helt sikkert hørt om tagine. Denne gryteretten kommer fra Marokko, hvor den tradisjonelt lages i en spesiell leirgryte som er designet nettopp for tagine. Men du trenger ikke leirgryten for å lage denne fantastiske veganske versjonen med søtpotet. Som tradisjonen tilsier, serveres tagine med couscous. Her med litt safran, sitronskall og mynte. Denne oppskriften på plantebasert tagine har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Tilbered auberginen i en stekepanne
Stek auberginen i litt olje til den er gyllen, men ikke helt gjennomstekt. Sett til side.
Stek deretter alle grunnsmakene
Stek løken i litt olje i et par minutter. Tilsett hvitløk og ingefær, og la det steke i 1 minutt. Tilsett krydderne og la det steke i 1 minutt. Tilsett tomatpuré og la det steke i ytterligere 1 minutt.
Tilsett grønnsaker
Tilsett gulrot, søtpotet, tomater, kikerter, smørbønner og en kopp eller to med vann. Kok opp. Reduser varmen, tilsett auberginen og legg de tørkede aprikosene og fikenen på toppen. Legg på lokk og la det koke i 45-60 minutter.
Tilberedning av couscous
Ha couscousen i en bolle (stor nok til at den kan svelle). Hell over litt olivenolje og bland godt slik at hvert korn får et lett lag, dette sikrer at den blir løs og fin når den er ferdig. Rør inn safran, sitronskall og en klype salt og pepper. Hell over kokende vann til det akkurat dekker couscousen. Legg på lokk og la den stå i 10 minutter, rør av og til. Rør inn hakket mynte.
Server marokkansk tagine med couscous
Server taginen sammen med couscousen for et herlig måltid. Pynt med litt revet limeskall om ønskelig.