Sunn sjokolademousse
Finnes det faktisk sunn dessert? Denne oppskriften på vegansk sjokolademousse kan du ihvertfall nyte hver dag! Oppskriften er laktosefri og inneholder ikke fløte eller egg. Hovedbasen består nemlig av avocado og banan og er søtet med dadler. Cashewnøtter gjør konsistensen mer kremet, mens kakao og kaffepulver legges til for smakens skyld. Pynt gjerne med frysetørket eller ferske bær.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 1 stk banan rå eller frossen, gjerne økologisk
- ½ stk avokado
- 20 stk cashewnøtter
- 3 stk myke dadler små
- 1-3 ss råkakaopulver eller bakekakao smak til (avhenger av hvor mørk du vil ha sjokolademoussen)
- ½ ts koffeinfritt kaffepulver kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE
- Fjern kjernerTa kjernen ut av dadlene og stenen ut fra avokadoen.
- Kjør alle ingrediensene med en stavmikserBruk en stavmikser til å kjøre banan, avokado, cashewnøtter, dadler, kakaopulver og koffeinfritt kaffepulver (kan sløyfes) til en jevn mos.
- Klar til serveringLegg moussen i et glass eller en skål. Server med det du ønsker, som f.eks. physalis, frysetørket eller ferske bær!