Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lag pizzabunn i en bakebolle
Bland tørrgjær i en bakebolle. Tilsett lunkent vann (37 °C). Bland gjær og vann sammen. Tilsett salt og olje og rør inn.
Bland inn mel til en deig
Ha i litt og litt mel om gangen. Om deigen fortsatt er veldig klissete etter at du har hatt i alt melet kan du tilsette litt ekstra mel.
La pizzadeigen heve
Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter. Dekk bollen med et håndkle. Imens deigen hever kan du forberede pestoen og cashewosten.
Lag grønnkål- og mandelpesto i en blender
Ha bløtlagte mandler, grønnkål, olje, vann, næringsgjær og salt i en blender og kjør til en grov blanding. Sett til side.
Lag cashewost med en stavmikser
Blend bløtlagte cashewnøtter, vann, næringsgjær, hvitløkspulver og salt med en stavmikser. Cashewosten skal være helt jevn og glatt.
Kjevle den ferdighevede deigen
Når pizzadeigen er ferdighevet tas deigen ut av bollen. Kjevle deigen ut til en tynn pizzabunn. Smør pestoen jevnt utover pizzabunnen. Bruk en skje til å lage små kladder av cashewosten. Strø over ekstra grønnkål og grønne oliven.
Stek pizzaen i ovnen
Pizzen stekes på 200 °C i ca. 20 minutter.
Speltpizzaen er klar til servering
Ta pizzaen ut av ovnen og strø over næringsgjær. Topp med deilig oliven og grønnkål. Pizzaen er også god med andre grønnsaker til ved siden av, slik som friske cherrytomater.