Gå til hovedinnhold

Speltpizza med grønnkål, mandelpesto og cashewost

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Det finnes klassiske pizzaer med tomatsaus og ost, men denne oppskriften på speltpizza er noe helt annet! Prøv denne utradisjonelle pizzaen med vegansk pizzatopping: grønnkål- og mandelpesto, toppet med cashewost, oliven, mer grønnkål og næringsgjær. Ved å ha litt ekstra grønnkål oppå speltpizzaen vil disse bli sprø og crunchy - akkurat som grønnkålchips. Cashewosten gir et ostelignende innslag og er et smakfullt alternativ til de veganske osteerstatningene der ute. Grønne oliven gir ekstra smak og passer perfekt til pestoen! Oppskriften på vegansk speltpizza bruker mandler og cashewnøtter som bør være bløtlagt i minst 1 time i forkant.

Total tid: 1 t 20 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Grovspelte pizzastykker med grønnkål og mandelpesto, toppet med cashewost og grønne oliven.
Vegansk speltpizza med en utradisjonell base! Toppes med grønne oliven, grønnkål og næringsgjær.

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag pizzabunn i en bakebolle
    Bland tørrgjær i en bakebolle. Tilsett lunkent vann (37 °C). Bland gjær og vann sammen. Tilsett salt og olje og rør inn.

  2. Bland inn mel til en deig
    Ha i litt og litt mel om gangen. Om deigen fortsatt er veldig klissete etter at du har hatt i alt melet kan du tilsette litt ekstra mel.

  3. La pizzadeigen heve
    Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter. Dekk bollen med et håndkle. Imens deigen hever kan du forberede pestoen og cashewosten.

  4. Lag grønnkål- og mandelpesto i en blender
    Ha bløtlagte mandler, grønnkål, olje, vann, næringsgjær og salt i en blender og kjør til en grov blanding. Sett til side.

  5. Lag cashewost med en stavmikser
    Blend bløtlagte cashewnøtter, vann, næringsgjær, hvitløkspulver og salt med en stavmikser. Cashewosten skal være helt jevn og glatt.

  6. Kjevle den ferdighevede deigen
    Når pizzadeigen er ferdighevet tas deigen ut av bollen. Kjevle deigen ut til en tynn pizzabunn. Smør pestoen jevnt utover pizzabunnen. Bruk en skje til å lage små kladder av cashewosten. Strø over ekstra grønnkål og grønne oliven.

  7. Stek pizzaen i ovnen
    Pizzen stekes på 200 °C i ca. 20 minutter.

  8. Speltpizzaen er klar til servering
    Ta pizzaen ut av ovnen og strø over næringsgjær. Topp med deilig oliven og grønnkål. Pizzaen er også god med andre grønnsaker til ved siden av, slik som friske cherrytomater.