Gå til hovedinnhold

Søtpotet gnocchi

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Gnocchi er en italiensk type pasta, som vanligvis lages av potet, hvetemel og egg. I denne oppskriften har vi byttet ut hvit potet med søtpotet, og oppskriften inneholder ikke egg. Søtpoteten gir en god smak og nydelig farge. Du kan spise gnocchien rett etter de er kokt, eller steke dem litt for en lett og fin skorpe. Oppskriften inneholder også en enkel basilikumssaus du kan ha oppå søtpotet gnocchien!

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En stekepanne med søtpotet gnocchi, drysset med fersk oregano på.
Steker du søtpotet gnocchien etter de er ferdigkokt, vil de få en herlig, sprø skorpe!

FREMGANGSMÅTE

  1. Skru på stekeovnen
    Sett ovnen på 200 °C.

  2. Bak søtpotetene
    Prikk søtpotetene med en gaffel, og bak de i 45-60 minutter. Avkjøl potetene til de er kalde nok til å arbeide med.

  3. Mos søtpotetene
    Ta av skallet, og mos kjøttet med en gaffel. Det skal være så lite klumper som mulig.

  4. Bland inn melet
    Strø litt mel på bordet, og dryss litt på de moste søtpotetene. Legg til salt og bland inn melet litt av gangen. Bruk fingrene og kna forsiktig. Deigen skal være myk, men ikke klissete. Er den klissete, må du tilsette mer mel.

  5. Test om deigen er klar
    For å teste om deigen er perfekt, koker du opp godt med vann i en kjele. Ta en liten bit av deigen og legg den i det kokende vannet. Når klumpen begynner å flyte, skal den koke videre i 30 sekunder. Ta ut klumpen med en skje. Hvis klumpen faller fra hverandre enten under koking eller når du tar den ut, må du tilsette mer mel.

  6. Lag gnocchi-biter
    Når deigen er perfekt, deler du den i 4 biter. Strø mel på underlaget, rull ut hver deig til en lang pølse. Del pølsene opp i gnocchi-biter, ca. 1 cm tykke. (Bruk en gaffel og trykk lett på bitene for det karakteristiske gnocchi-mønsteret.)

  7. Kok i flere omganger
    Kok opp vann i en kjele, og putt 5-10 gnocchi oppi av gangen. Når gnocchiene flyter på overflaten, lar du de koke i ytterligere 30 sekunder. Ta de ut med en skje, legg de i en bolle. Drypp litt av olje over slik at ikke gnocchiene klistrer seg sammen. Gjenta til du har brukt opp all deigen.

  8. Stek i en oljet stekepanne
    Gnocchiene kan serveres slik de er nå, eller du kan steke de raskt før servering - da de vil smake enda bedre! Hell litt olje i en panne og stek gnocchiene et par minutter på hver side, slik at de får en gyllen, sprø skorpe.

  9. Lag basilikumsblanding
    Hakk opp basilikum, valnøtter og hvitløk. Bland det sammen med sitronskall og olivenolje. Du kan også lage dette i en blender eller morter og tilsette litt ekstra olivenolje for en mer flytende saus.

  10. Serveres varm
    Legg gnocchien på et stort fat, eller på flere tallerkener, og dryss basilikumsblandingen over. Serveres varm.