Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Skru på stekeovnen
Sett ovnen på 200 °C.
Bak søtpotetene
Prikk søtpotetene med en gaffel, og bak de i 45-60 minutter. Avkjøl potetene til de er kalde nok til å arbeide med.
Mos søtpotetene
Ta av skallet, og mos kjøttet med en gaffel. Det skal være så lite klumper som mulig.
Bland inn melet
Strø litt mel på bordet, og dryss litt på de moste søtpotetene. Legg til salt og bland inn melet litt av gangen. Bruk fingrene og kna forsiktig. Deigen skal være myk, men ikke klissete. Er den klissete, må du tilsette mer mel.
Test om deigen er klar
For å teste om deigen er perfekt, koker du opp godt med vann i en kjele. Ta en liten bit av deigen og legg den i det kokende vannet. Når klumpen begynner å flyte, skal den koke videre i 30 sekunder. Ta ut klumpen med en skje. Hvis klumpen faller fra hverandre enten under koking eller når du tar den ut, må du tilsette mer mel.
Lag gnocchi-biter
Når deigen er perfekt, deler du den i 4 biter. Strø mel på underlaget, rull ut hver deig til en lang pølse. Del pølsene opp i gnocchi-biter, ca. 1 cm tykke. (Bruk en gaffel og trykk lett på bitene for det karakteristiske gnocchi-mønsteret.)
Kok i flere omganger
Kok opp vann i en kjele, og putt 5-10 gnocchi oppi av gangen. Når gnocchiene flyter på overflaten, lar du de koke i ytterligere 30 sekunder. Ta de ut med en skje, legg de i en bolle. Drypp litt av olje over slik at ikke gnocchiene klistrer seg sammen. Gjenta til du har brukt opp all deigen.
Stek i en oljet stekepanne
Gnocchiene kan serveres slik de er nå, eller du kan steke de raskt før servering - da de vil smake enda bedre! Hell litt olje i en panne og stek gnocchiene et par minutter på hver side, slik at de får en gyllen, sprø skorpe.
Lag basilikumsblanding
Hakk opp basilikum, valnøtter og hvitløk. Bland det sammen med sitronskall og olivenolje. Du kan også lage dette i en blender eller morter og tilsette litt ekstra olivenolje for en mer flytende saus.
Serveres varm
Legg gnocchien på et stort fat, eller på flere tallerkener, og dryss basilikumsblandingen over. Serveres varm.