Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Har du smakt sobanudler før? Det er en populær nuddeltype fra Japan som oftest lages på bokhvete. Sobanudler har en nøtteaktig smak og kan brukes i alt fra varme gryter og supper, til kalde salater. I denne oppskriften kombineres de japanske nudlene med stekte grønnsaker og en spicy marinert tofu. På bare 20 min (om du lar tofuen marinere over natten i kjøleskapet) har du en digg lunsj eller middag. Oppskriften er full av smak, med blant annet femkrydder, en krydderblanding som inneholder de fem grunnsmakene søtt, surt, bittert og umami. Oppskriften på sobanudler med tofu og grønnsaker er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Lyst til å prøve andre japanske retter? Sjekk ut oppskriften på misosuppe med grønnsaker og risnudler!
Mariner tofuen
Bland mirin, risvinseddik, tamari, ingefær og femkrydder i en bolle. Skjær den pressede tofun i strimler og legg den i marinaden. La den trekke i noen timer, gjerne over natten.
Stek tofuen
Forvarm ovnen til 180°C. Legg den marinerte tofun på et stekebrett og bak i ca. 40 minutter, snu den av og til. Pensle med ekstra marinade om nødvendig. La den avkjøles og sett til side.
Stek grønnsakene
Varm sesamolje i en wok på høy varme. Ha i løk, gulrot, paprika og sopp, og stek i 1 minutt under omrøring. Tilsett kinakål, agurk, chili, ingefær, tofu og en skvett av marinaden. Stek videre i 1 minutt mens du rører godt.
Bland med nudlene og server
Ha i de ferdigkokte nudlene og bland godt. Fordel retten i serveringsboller og dryss over ristede sesamfrø før servering.