Gå til hovedinnhold

Sjokolademuffins med kaffe

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Enkle sjokolademuffins med hint av kaffe! Muffinsene lages på under 1 time og kan slenges raskt sammen om du egentlig ikke har tid til å bake. Speltmel og kokossukker brukes istedenfor hvetemel og hvitt sukker, men bruk gjerne sistnevnte om du ikke har noe annet tilgjengelig. Oppskriften inneholder ikke egg og er helt vegansk. Sjokolademuffinsene kan fint fryses og tines, eller du kan varme de opp i 10 min i ovnen etter de har vært fryst. En oppskrift gir ca. 6 saftige sjokolademuffins.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
saftige sjokolademuffins med kaffe stablet oppå hverandre.
Veganske sjokolademuffins med hint av kaffe slenges raskt sammen til en god dessert.

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Sett ovnen på 180 °C.

  2. Bland sammen muffinsrøren
    Bland sammen plantemelk og olje. Ha deretter i kokossukker, natron, bakepulver, salt, fiberhusk, kakao, kaffepulver og hakket sjokolade. Bland tilslutt inn speltmel.

  3. Fordel muffinsrøren
    Bruk helst et muffinsbrett, for å forhindre at muffinsene utvider seg utover fremfor oppover. Fordel muffinsrøren i former.

  4. Stekes midt i ovnen
    Stek på 180 °C i 30 minutter, på midterste rist.

Tips!

  • Muffinsene er noe "mørke" i smaken. Bruk evt. litt mer sukker om du ikke liker den bitre smaken av sjokolade.