Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Røkte smørbønner i tomat med kassavapuré er en smakfull rett inspirert av Mexicos og Sør Amerikas kjøkken. Denne retten kombinerer kremet kassavapuré med kokosmelk og røkte smørbønner i en krydret tomatsaus toppet på sprø surdeigsbrød. Kassava er en spennende rotknoll som også kalles maniok eller yuca. Den er rik på stivelse, slik som poteter, men må varmebehandles før den kan spises. Rå kassava inneholder nemlig stoff som kan omdannes til blåsyre. Oppskriften på røkte smørbønner i tomat med kassavapuré gir ca. 4-6 porsjoner. Oppskriften er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
Lag kassavapuré i en kjele
Kok kassavaterningene i lettsaltet vann til de er møre. Mos dem med en stavmikser eller foodprosessor til en jevn puré. Press puréen gjennom en sil for en ekstra glatt konsistens. Rør inn 50 ml av kokosmelken (når du lager én oppskrift), smak til med salt og pepper, og sett til side.
Ta frem en stor gryte
Varm opp litt olje i en gryte og stek løken til den er myk og blank. Tilsett hvitløk og chili, og la det surre i 1 minutt. Ha i røkt paprika og la det steke ytterligere 1 minutt før du tilsetter røykaroma og hakkede tomater. La blandingen småkoke på lav varme i ca. 30 minutter, til den har tyknet.
La resten av kokosmelken og smørbønnene småkoke i gryten
Tilsett resten av kokosmelken (70 ml om du lager én oppskrift) og smørbønnene, og la det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server de røkte smørbønnene med kassavapuré og topping
Rist skivene med surdeigsbrød til de er gylne og sprø. Smør kassavapuréen på brødet, legg over en raus porsjon røkte tomatbønner og topp med frisk brønnkarse.