Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Glutenfri lasagne uten pastaplater? Klart det går an! Prøv denne oppskriften på pesto- og søtpotetlasagne! Her setter du sammen en saftig lasagne med flere lag av møre søtpoteter, hjemmelaget pestosaus og en kremet bechamelsaus. Server gjerne sammen med noen friske salatblader, tomatbiter og rødløk, så har du en flott middag klar på bordet. I tillegg til at søtpotetlasagnen er glutenfri, er den også helt vegansk. En oppskrift passer fint i en ildfast form på 20x20 cm.
Sett på ovnen
Forvarm ovnen til 200 °C. Smør en ildfast form med litt olje til senere.
Stek søtpotetene
Skrell søtpoteten og kutt den i ½ cm tykke skiver. Legg søtpotetskivene utover et stekebrett og bak i ovnen i ca. 15 minutter eller til de er møre.
Lag pesto i en foodprosessor
Lag pestoen ved å kjøre basilikum, valnøtter, hvitløk, næringsgjær og olje sammen i en foodprosessor. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Lag bechamelsaus i en kjele
Smelt først smøret i en kjele og visp deretter inn maisstivelsen. Hell så i melken forsiktig, litt og litt av gangen, mens du visper godt.
Visp sausen til den tykner
Tilsett muskat og næringsgjær. Smak til med salt og pepper. Kok opp melken forsiktig mens du fortsetter å vispe til sausen tykner. Ta vekk kjelen av varmen.
Monter lasagnen i ildfast form
Start med å legge et lag med søtpotetskiver i bunnen av den ildfaste formen. Ha så på et par spiseskjeer med pesto og bechamelsaus. Gjenta til det ikke er flere søtpotetskiver igjen. Det siste laget skal være søtpotetskiver.
Stek søtpotetlasagnen
Stek midt i ovnen på 200 °C i ca 15-20 minutter. Server gjerne med en frisk salat!