Gå til hovedinnhold

Et tårn med hjerteformede pepperkakepannekaker med smeltet vegansk sjokolade, blåbær og melisdryss.
Lag hjerteformede pannekaker for pepperkake-elskeren!

Pepperkake-pannekaker

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum
Besøk nettside
Pepperkaker til frokost? Ja, takk! Nyt disse luftige og mettende julepannekakene i adventstiden. Stek dem søte og små, eller gjør dem litt større, og stamp ut hjerteformede pannekaker med en pepperkakeform. Pepperkake-pannekakene er kjempegode med litt lønnesirup og et dryss kanel på! Vil du pynte de litt ekstra, kan du ha på smeltet, vegansk sjokolade, ferske bær og et dryss melis. Prøv også å lage pepperkakekuler og myke pepperkakekjeks for en herlig pepperkakeduft i hele hjemmet. 1 oppskrift gir ca. 14-16 små pannekaker.

Total tid: 30 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 5 dl fint mel
  • 1 ss kanel
  • 1 ss ingefær
  • ½ ts nellik
  • ½ ts kardemomme
  • 2 ts vaniljefrø eller vaniljesukker
  • 2 ss bakepulver
  • ¾ ts fint salt
  • 5 dl plantemelk f.eks. soya- eller havremelk
  • 4 ss lønnesirup eller annen sirup
  • 4 ss nøytral olje + mer til steking

Serveringsforslag

  • Kanel, melis, fersk frukt

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland det tørre i en stor bolle
    Bland mel med kanel, ingefær, nellik, kardemomme, vanilje, bakepulver og salt i en stor bakebolle.
  2. Tilsett det våte i det tørre
    Tilsett plantemelk, lønnesirup og olje og vips raskt sammen. Pass på å ikke over-vispe, da kommer pannekakene til å bli gummiaktige.
  3. Stek små julepannekaker i en stekepanne
    Varm opp olje i en stekepanne og hell oppi litt mer enn ½ dl røre per pannekake. Stek et par minutter på første side, før du snur pannekakene og steker de videre på andre siden.
  4. Serveres varme
    Server varme, gjerne med lønnesirup og ekstra kanel, fersk frukt eller et dryss av melis!