Gå til hovedinnhold

Panang curry med tofu

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Lyst på noe skikkelig godt og spicy? Lag panang curry med tofu! Panang curry er en tykk og umamirik karrigryte basert på en klassisk rød curry som du lager selv. Kokosnøtt er signaturingrediensen i de fleste thailandske curryretter, og den spiller også en stor rolle i her sammen med tofu. Den vil absorbere de aromatiske smakene på en fantastisk måte. Resultatet er en plantebasert rett enhver Thaimat-elsker vil sette pris på. Oppskriften på Panang curry er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 55 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål varm, oransjefarget curry med tofu og grønnsaker.
Bring smaken av Thailand hjem til deg med denne panang curry-retten. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag rød curry-paste
    Kjør alle ingrediensene til curry-pasten i en blender eller foodprosessor til en jevn masse.

  2. Stek løken
    Varm litt olje i en stor gryte og stek løken i 4–5 minutter til den blir blank. Tilsett curry-pasten og la det steke videre i 5 minutter.

  3. Tilsett grønnsaker og væske
    Ha i søtpotet, tomater, sitrongress, kaffirlimeblader, tamari og vann. La det småkoke til søtpoteten begynner å bli mør. Tilsett mini-mais, paprika, kokosmelk, kokoskrem og tofu.

  4. Småkok og smak til
    La det småkoke i ytterligere 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.

  5. Server med ris
    Dryss over fersk koriander og server med basmatiris.