Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt gresskarsalat med grønnkål og granateple

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Vil du lage høstens vakreste salat? Da må du se denne oppskriften på ovnsbakt gresskarsalat med grønnkål og granateplekjerner! Salaten er full av smak, farge og tekstur. Fersk grønnkål massert med frisk appelsin (du kan bruke sitron også), møter lune, myke gresskarbiter og syrlig granateple. På toppen av det hele drysses hakkede hasselnøtter for en skikkelig crunch. Et fantastisk tilbehør til både middag, julebord eller som lunsj. Her bruker vi hokkaidogresskar, men du kan selvfølgelig bruke andre typer slik som butternut. Vil du teste flere oppskrifter med gresskar? Se oppskrift på linserisotto med flaskegresskar!

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En fargerik gresskarsalat med grønnkål og granateple.
Høstens vakreste salat; grønnkål med oransje hokkaidogresskar og rubinrøde granateplekjerner. Foto: Julie Kvamme

FREMGANGSMÅTE

  1. Forbered gresskaret
    Start med å skjære gresskaret. Del det i to og skrap ut kjernene. Skjær kjøttet opp i passe store biter. Sett ovnen på 200 °C.

  2. Ta frem en stor bakebolle
    Legg bitene i bakebollen, hell over oljen, bruk fingrene til å fordele oljen, så alle bitene blir dekket.

  3. Ta frem et stekebrett
    Fordel gresskarbitene utover på et bakebrett dekket med bakepapir. Dryss over hasselnøttene og litt havsalt. Stekes ved 200 °C i ca 30-40 minutter, til bitene er møre. Avkjøl i 5 til 10 minutter.

  4. Forbered grønnkål
    Mens gresskaret avkjøles, kan du preparere grønnkålen. Skyll den godt, og skjær eller riv den opp i små biter. Legg de i en stor salatbolle, hell over appelsinsaft og et lite dryss havsalt. Bruk fingrene og masser kålen godt, ca. 3 minutter.

  5. Ta ut granateplekjernene
    Plukk ut kjernene fra granateplet. Du kan gjøre det ved å skjære toppen av først, for å deretter lage loddrette snitt på utsiden av skallet der den hvite skilleveggen ligger. Brekk granateplet forsiktig opp og snu det opp-ned over en bolle. Bruk en tresleiv for å banke frøene ut.

  6. Server med ønsket tilbehør
    Bland de inn granateplekjernene i grønnkålen sammen med gresskarbitene. Server med ønsket tilbehør, som f.eks. til julemiddag eller som en lun lunsjsalat.