Gå til hovedinnhold

Okra med chili og hvitløk

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Har du smakt på okra før? Denne etiopiske belgfrukten kan du bruke på samme måte som bønner og sukkererter! Okra er fin kilde til vitamin C og kalium, og smaken er litt nøtteaktig og minner litt om squash. I denne oppskriften steker du den sammen med løk og chili som gir retten en balansert smak av sødme og hete. Kjempegod alene, som tilbehør til grillmat eller til ris og andre asiatiske retter. Ble du hektet på okra nå? Da må du også prøve denne oppskriften på fritert okra – perfekt som snacks med litt dipp til!

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Nystekt og velduftende okra på en avlang, svart tallerken.
Digg okra med chili og hvitløk, stekt med aromatisk kokosolje. Nam! Foto: Julie Kvamme

FREMGANGSMÅTE

  1. Vask og skjær okra
    Vask okraen godt. Okra har ofte et lett «dunskjegg». Dette kan fjernes ved å gni dem lett. Skjær bort toppen i begge ender, og skjær hver okra i 3-5 biter- alt ettersom hvor lange de er.

  2. Skjær løk
    Skrell løken, og skjær de i litt tykke båter.

  3. Ta frem en stekepanne
    Hell godt med olje i stekepannen, kokosolje passer godt. Det trengs endel i denne retten, ellers blir den tørr og ikke like god.

  4. Stek okra og løk
    Legg okrabitene og løkbåtene i oljen, og skru opp varmen til det begynner å frese. Sku ned igjen varmen til middels temperatur så ikke grønnsakene brenner seg.

  5. Tilsett hvitløk og chili
    Tilsett den hakkede hvitløken og chilien. Stek grønnsakene til alt har fått en fin gylden farge, og løken er myk og god. Tilsett mer olje ved behov. Dryss over godt med salt, og server retten varm.