Gå til hovedinnhold

Nudelsuppe med miso og ristet sopp

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Miso, en fermentert soyabønnepasta, og sjøgress har blitt brukt i asiatisk matlaging i flere generasjoner. Og disse smakene finnes også i denne enkle nudelsuppe-oppskriften! Smaken av miso med konbu og wakame komplementerer hverandre perfekt, og danner en skikkelig god base for den ferske vårløken og den ristede shiitake- og østerssoppen. Oppskriften på den asiatiske nudelsuppen er fra kokeboken Eating for Tomorrow, - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål varm misosuppe med nudler.
Nudelsuppe med miso og andre spennende ingredienser som kombu og wakame. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Forbered nudlene
    Sett på en kjele med vann for koking av risnudlene.

  2. Lag suppen til nudlene
    I en annen stor kjele, ha i buljongen og tilsett kombu, ingefær og hvitløk. Kok opp, senk varmen og la det småkoke. Rør inn miso, tamari og wakame til misoen er oppløst. Tilsett deretter soppen, sukkererter, gulrot og sjalottløk.

  3. Kok nudlene
    Ha risnudlene i den andre kjelen med kokende vann, og kok til de er møre.

  4. Sett sammen nudelsuppen
    Fordel kinakål, bønnespirer og chili i fire serveringsboller. Når nudlene er klare, fordel dem i bollene og hell den varme misosuppen over – la kombu ligge igjen i kjelen.

  5. Server med litt topping
    Topp suppen med vårløk, sesamfrø og ekstra chili om ønskelig. Press litt lime over før servering. Alternativt kan du pynte med tynne skiver reddik.