Gå til hovedinnhold

Linsesuppe med tomat og basilikum

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Linsesuppe, en proteinrik og smakfull suppe hvor syrlige tomater og sjalottløk møter fyldige linser. Perfekt som forrett eller som et komplett måltid sammen med nybakt brød eller rundstykker. Oppskriften på linsesuppe har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En lyseblå skål med fersk, tomat- og linsesuppe. Toppet med fersk basilikum og vegansk matfløte.
Server rykende rød linsesuppe toppet med ristede frø og vegansk fløte. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta frem en kjele
    Fres sjalottløk, selleri og hvitløk på lav varme til de blir myke. Tilsett balsamicoeddik og sukker, og la det fortsette å koke på svak varme i ca. 10 minutter.

  2. La suppen småkoke
    Ha i linsene og bland godt. Tilsett hakkede tomater og grønnsaksbuljong. La suppen småkoke i 40–50 minutter, rør av og til, til linsene har løst seg opp.

  3. Blend suppen til ønsket konsistens
    Tilsett basilikum og kjør suppen glatt med en stavmikser eller blender. Ha den tilbake i kjelen, smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med mer buljong om nødvendig.

  4. Server med ønsket topping
    Server gjerne med en klatt vegansk rømme eller fløte og en spiseskje ristede frø.