Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lag marengs i forveien
Start med å lage marengs. Lag denne minst dagen før servering, kan også lages to dager før. Sett ovnen på 100 °C.
Pisk kikertlake stivt
Pisk kikertlake i 4 minutter i en maskin eller ved hjelp av en håndmikser. Ha i litt og litt sukker i mens du pisker i 6 minutter. Altså til sammen minst 10 minutter. Tilsett maisenna og hvitvinseddik. Den skal være så stiv at bollen kan holdes opp ned. Pisk lengre hvis den ikke er stiv nok.
Stek kikertlaken
Ha den på en langpanne med bakepapir. Smør utover hele brettet. Dryss på mandelflakene. Sett i ovnen og la steke i 8 timer. Hvis du halverer oppskriften, så må den stekes i 4 timer.
Lag vaniljekrem i en kasserolle
I mens marengsen steker kan du lage vaniljekremen. Denne lages også dagen før. Ha alle ingrediensene du trenger til den i en kasserolle og visp alt sammen. Kok opp mens du rører til den tykner. Sett til siden for at den skal avkjøle seg til romtemperatur.
Pisk krem
Pisk vegansk fløte til krem. Deretter visp den sammen med vaniljekremen. Dekk til og sett i kjøleskapet til neste dag.
La marengsen tørke over natten
Når marengsen er ferdig, sett døren på gløtt ved å ha noe i mellom ovnsdøren og la den tørke over natten.
Lag kakebunnen
Neste dag lager du kakebunnen. Den kan lages dagen før servering hvis du dekker den til med plastfolie etter steking og avkjøling. Start med å sette ovnen på 160 °C.
Ta frem en stor bakebolle
Pisk smør og sukker hvitt ved hjelp av en maskin eller håndvisp. Dette tar rundt 10 minutter. Deretter ha i litt og litt kikertlake i mens det piskes. Tilsett deretter hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og plantemelk i mens det piskes.
Stek kakebunnen
Når alt er blandet sammen, ha det på en langpanne med bakepapir og smør utover hele pannen. Sett midt i ovnen i 30 minutter. Hvis ovnen din steker ujevnt, anbefaler jeg å snu kaken når halvparten av tiden har gått. Halverer du oppskriften, så også halver steketiden. Når kaken er ferdigstekt, legg den på en rist for avkjøling.
Monter kaken og server
Når kaken er avkjølt, velt den over på et kakebrett og ta av papiret. Pisk vaniljekremen litt og ha på kaken og smør den utover. Dra forsiktig av papiret på marengsen og legg den over kremen. Da er den klar for servering.