Gå til hovedinnhold

key lime pie i gjennomsiktige glass toppet med en limebåt.
Denne veganske desserten er en perfekt avslutning på et festmåltid!

Key lime pie i glass

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt
En søt og syrlig dessert, ferdig på bare 20 minutter! Oppskriften er en vegansk og litt lettere variant av den kjente paien "Key lime pie". Finner du ikke paiformen, gjør det ingenting, da du serverer paiene i glass! Paifyllet inneholder hverken kondensert melk, egg, smør eller krem. Som alternativ til kjeksbunn, lages denne versjonen av Key lime pie med ristede nøtter og kokos, samt dadler. Fyllet består av cashewnøtter som du bløtlegger over natten og avokado. Sødme får du fra agave og syrlighet fra limen. En porsjon er ganske mektig, og du må gjerne dele oppskriften i flere enn tre porsjoner. Det er også mulig å lage pai ut av oppskriften, men vær obs på at fyllet er mykt, og ikke vil stivne ordentlig. Desserten kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Den blir muligens enda litt bedre over natta! Lyst til å prøve andre desserter i glass? Sjekk ut oppskriften på ostekake i glass!

Total tid: 30 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 3

INGREDIENSER 

Nøttebunn

  • 1 dl mandler
  • 1 dl kokosstrø
  • 4 stk myke dadler små, ta ut kjernen

Limekrem

  • 1 dl cashewnøtter bløtlagt over natten
  • 2 stk avokado kan blande både fersk og frossen
  • 4 ss agavesirup
  • 1 stk lime saften
  • Ekstra lime og limeskall til pynt

FREMGANGSMÅTE

  1. Rist nøttene til paibunnen
    Ha mandler og kokos over i en langpanne og rist i ovnen på 200 ℃ i ca. 4 minutter, eller til kokosen er lys brun. Sett til side og avkjøl.
  2. Lag limekremen i en blender
    Ha bløtlagte cashewnøtter, avokado og limesaft i en blender (bruk evt. stavmikser). Kjør til en jevn krem. Ha gjerne i litt og litt agavesirup, for deretter å avgjøre hvor søt du ønsker at kremen skal være. Sett til side.
  3. Lag paibunnen i en foodprosessor
    Ha mandler, kokosstrø og dadler i en foodprosessor. Kjør til en smuldrete deig. Den skal ikke være finmalt, men ha en grov konsistens.
  4. Legg paien lag på lag i et glass
    Finn et fint glass og legg nøttebunn og limekrem om hverandre med to lag av hver. Pynt med en limeskive og litt limeskall på toppen. Desserten kan oppbevares i kjøleskapet i minst 2 dager.