Gå til hovedinnhold

Kantarelltoast

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Har du vært så heldig å funnet kantareller på sopptur? Da kan du prøve oppskriften på denne klassiske kantarelltoasten. Sopp inneholder mye væske, så du må la det fordampe i pannen før soppen stekes ordentlig. Legg den stekte kantarellen på ristet surdeigsbrød og dryss på med fersk persille for en herlig lunsj!

Total tid: 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Brødskiver med stekte kantareller og frisk persille drysset over.
Denne lekre kantarelltoasten er en klassiker for mange, og er helt vegansk! Foto: Knut Bry/Tinagent.com

FREMGANGSMÅTE

  1. Stek soppen i en stekepanne
    Ha i olje/ kokosfett i en stekepanne og fyll pannen med sopp. Soppen vil begynne å væske.

  2. Stek til væsken forsvinner
    La soppen fortsette å steke til væsken forsvinner helt og soppen steker ordentlig. Den skal være gyllen og litt sprøstekt.

  3. Server på godt brød
    Dryss på salt, pepper og persille. Server på godt brød, gjerne ristet.