Gå til hovedinnhold

Julesalat med appelsin og syltet rødkål

OPPSKRIFTEN LAGET AV Erika Eidslott & Juliann Louise Ingebrigtsen Larsen fra Eteklubben Besøk nettside

Trenger du et frisk tilbehør til julemåltidet? Da må du prøve oppskriften på denne fargerike julesalaten med syltet rødkål! Å sylte rødkål er kjempeenkelt, og den kan også brukes til andre retter som burgere og wraps. Her balanserer julesalaten de varme middagrettene med sprø rødkål, søt appelsin og syrlig plantebasert yoghurt – samt akkurat passe mengde ingefær og vårløk. Dryss på med brente mandler for en knasende tekstur. Server gjerne salaten som et friskt tilbehør til nøttestek, butterdeigform eller nyt den alene som en lett lunsj mellom juleslagene.

Total tid: 2 t 5 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Fargesterk julesalat på et bord dekket med julens tilbehør.
Festlig og enkel julesalat med syltet rødkål, appelsiner og knasende digg topping. Foto: Eteklubben

FREMGANGSMÅTE

  1. Skjær rødkålen til sylting
    Finsnitt rødkål mens du koker opp eddik, vann og sukker. Rør godt slik at sukkeret oppløser seg.

  2. Gjør klart et oppbevaringsglass
    Skjær ingefær i skiver og ha i et rent glass, sammen med rødkål, hvitløk og laurbærblad. Hell eddik over rødkålmiksen, slik at den dekker innholdet.

  3. La rødkålen godgjøre seg
    La glasset stå minst 2-4 timer før servering. I tett glass kan det stå opptil en uke.

  4. Skjær toppingen
    Kutt appelsin i terninger, og vårløk i ringer. Ha disse i en bolle sammen med syltet rødløk og vend sammen

  5. Ta frem en serveringsbolle
    Ha alt over i en serveringsbolle. Topp salaten med hakkede og brente mandler og klatter med naturell yoghurt.