Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Trenger du et frisk tilbehør til julemåltidet? Da må du prøve oppskriften på denne fargerike julesalaten med syltet rødkål! Å sylte rødkål er kjempeenkelt, og den kan også brukes til andre retter som burgere og wraps. Her balanserer julesalaten de varme middagrettene med sprø rødkål, søt appelsin og syrlig plantebasert yoghurt – samt akkurat passe mengde ingefær og vårløk. Dryss på med brente mandler for en knasende tekstur. Server gjerne salaten som et friskt tilbehør til nøttestek, butterdeigform eller nyt den alene som en lett lunsj mellom juleslagene.
Skjær rødkålen til sylting
Finsnitt rødkål mens du koker opp eddik, vann og sukker. Rør godt slik at sukkeret oppløser seg.
Gjør klart et oppbevaringsglass
Skjær ingefær i skiver og ha i et rent glass, sammen med rødkål, hvitløk og laurbærblad. Hell eddik over rødkålmiksen, slik at den dekker innholdet.
La rødkålen godgjøre seg
La glasset stå minst 2-4 timer før servering. I tett glass kan det stå opptil en uke.
Skjær toppingen
Kutt appelsin i terninger, og vårløk i ringer. Ha disse i en bolle sammen med syltet rødløk og vend sammen
Ta frem en serveringsbolle
Ha alt over i en serveringsbolle. Topp salaten med hakkede og brente mandler og klatter med naturell yoghurt.