Gå til hovedinnhold

Hjemmelaget kikertstofu med marinert tempeh og auberginerull

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Vil du lage en helt unik rett som de færreste har smakt før? Da må du teste denne imponerende forretten med hjemmelaget tofu! Den gjør seg perfekt på bordet som en minneverdig overraskelse før maten, eller som hovedrett. Her lager du tofu fra bunnen av, men i stedet for soya brukes kikertemel, slik det gjøres i Myanmar (Burma). Smaken er mild og nøtteaktig, og tofuen serveres sammen med marinert tempeh og friske grønnsaker pakket inn i aubergineskiver. Oppskriften på den imponerende forretten er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.

Total tid: 2 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En imponerende forrett med tofu og grønnsaker på en stor kermaikktallerken.
En imponerende forrett når det skal feires litt ekstra! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Mariner tempehbitene
    Kok opp alle ingrediensene til marinaden i en kjele. Skru ned varmen og la småkoke i 3-4 minutter. Hell marinaden over tempehbitene og la dem marinere i noen timer.

  2. Stek tempehbitene
    Sett ovnen på 180 °C. Stek de martinerte tempehbitene på et stekebrett i ovn på i 10-12 minutter, eller til de får en sprø overflate.

  3. Lag tofu
    Bland halvparten av vannet med kikertemelet og rør godt til det er helt uten klumper.

  4. Varm opp en kjele
    Ha i resten av vannet sammen med fennikelfrø, karvefrø, gurkemeie og næringsgjær i en oppvarmet kjele. Kok opp, skru ned varmen og rør inn kikertemelblandingen. Rør kontinuerlig med en tresleiv i 8–10 minutter, til blandingen blir tykk og får en blank overflate.

  5. Hell over i en form
    Hell massen over i en form kledd med bakepapir og la den stå i minst én time, til den får fast tofu-konsistens.

  6. Stek tofuen
    Skjær tofuen i blokker på ca. 5×8 cm. Vend dem i maizena. Dypp den ene langsiden i soyafløte, og deretter i sesamfrø. Legg blokkene på bakepapir og stek dem i ovn på 200 °C i 10 minutter.

  7. Tilbered aubergine
    Bland tamari, sesamolje, allehånde og paprikapulver. Pensle blandingen over aubergineskivene. Stek dem på en varm grillpanne i noen minutter på hver side, eller stek i ovn på 200 °C i 8 minutter.

  8. Stek grønnsakene
    Varm litt olje i en wok. Tilsett grønne bønner og paprika og stek raskt i 3-4 minutter. Ta av varmen.

  9. Rull auberginen rundt grønnsakene
    Legg noen bønner og paprikastrimler i en aubergineskive og rull dem sammen til en liten wrap.

  10. Lag sausen
    Varm en liten kjele og tilsett hoisinsaus, ingefær, limesaft, vann og eventuell marinade som er til overs. La det småkoke i 4-5 minutter til sausen tykner.

  11. Montering og servering
    Legg et stykke tofu midt på tallerkenen. Legg et tempehstykke oppå, og topp med auberginewrapen. Drypp saus rundt på tallerkenen og pynt med spirer og mikrogrønt før servering.