Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Mariner tempehbitene
Kok opp alle ingrediensene til marinaden i en kjele. Skru ned varmen og la småkoke i 3-4 minutter. Hell marinaden over tempehbitene og la dem marinere i noen timer.
Stek tempehbitene
Sett ovnen på 180 °C. Stek de martinerte tempehbitene på et stekebrett i ovn på i 10-12 minutter, eller til de får en sprø overflate.
Lag tofu
Bland halvparten av vannet med kikertemelet og rør godt til det er helt uten klumper.
Varm opp en kjele
Ha i resten av vannet sammen med fennikelfrø, karvefrø, gurkemeie og næringsgjær i en oppvarmet kjele. Kok opp, skru ned varmen og rør inn kikertemelblandingen. Rør kontinuerlig med en tresleiv i 8–10 minutter, til blandingen blir tykk og får en blank overflate.
Hell over i en form
Hell massen over i en form kledd med bakepapir og la den stå i minst én time, til den får fast tofu-konsistens.
Stek tofuen
Skjær tofuen i blokker på ca. 5×8 cm. Vend dem i maizena. Dypp den ene langsiden i soyafløte, og deretter i sesamfrø. Legg blokkene på bakepapir og stek dem i ovn på 200 °C i 10 minutter.
Tilbered aubergine
Bland tamari, sesamolje, allehånde og paprikapulver. Pensle blandingen over aubergineskivene. Stek dem på en varm grillpanne i noen minutter på hver side, eller stek i ovn på 200 °C i 8 minutter.
Stek grønnsakene
Varm litt olje i en wok. Tilsett grønne bønner og paprika og stek raskt i 3-4 minutter. Ta av varmen.
Rull auberginen rundt grønnsakene
Legg noen bønner og paprikastrimler i en aubergineskive og rull dem sammen til en liten wrap.
Lag sausen
Varm en liten kjele og tilsett hoisinsaus, ingefær, limesaft, vann og eventuell marinade som er til overs. La det småkoke i 4-5 minutter til sausen tykner.
Montering og servering
Legg et stykke tofu midt på tallerkenen. Legg et tempehstykke oppå, og topp med auberginewrapen. Drypp saus rundt på tallerkenen og pynt med spirer og mikrogrønt før servering.