Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Forvarm ovnen til 180 ℃ og smør en pai/quicheform.
Lag chiaegg til paideigen
Bland sammen chiafrø og vann. Sett i kjøleskapet i ca. 10 minutter til det har blitt en tykk masse.
Bland tørre ingredienser
I en bolle, bland sammen mandelmel, havregryn, fiberhusk, persille, oregano og salt.
Rør inn det våte i bollen
Rør så inn chiaegget, kokosoljen og vannet. Tilsett mer vann om nødvendig, 1 spiseskje av gangen. Røren skal være fast og litt klissete.
Form paideigen
Press deigen ned i paiformen slik at den får en jevn overflate hele veien. Deigen kan gjerne være litt tykkere mot sideveggen enn i bunnen.
Stek paideigen
Stek paiformen midt i ovenen i ca. 10 minutter. Ha paien ut igjen og la den avkjøle seg mens du lager fyllet.
Ha tofu i en blender
Press tofuen godt mellom kjøkkenpapir så du får ut mest mulig væske. Ha tofuen over i en foodprosessor eller blender og kjør til den får en kremet konsistens. Sett til side.
Kutt grønnsaker
Kutt opp løk, vårløk og hvitløk. Kutt sopp i skiver og paprika i tynne strimler. Finhakk gressløk, strimle soltørkede tomater.
Stek grønnsakene
Stek til løken er blitt blank. Ha i sopp i skiver og paprika i tynne strimler. Stek i ca. 10 minutter til soppen har begynt å avgi væske. Ha så i gressløk, soltørkede tomater, spinat, næringsgjær og svart salt. Bland godt og la det steke til spinaten har falt sammen.
Ha tofuen i de stekte grønnsakene
Fjern stekepannen fra varmen og tilsett tofuen. Bland det hele godt sammen og smak til med litt salt og pepper. Hell blandingen over i paiformen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
Stek grønnsakspaien
Stek paien midt i ovnen (fortsatt 180℃) i ca. 40-45 minutter. La paien avkjøle seg godt i minst 15 minutter før du begynner å skjære i den.