Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Dette fatet med grønnsaker fritert i tempurarøre er det beste du kan få servert på fester og feiringer! I denne oppskriften dypper du grønnsaker slik som brokkoli, squash, paprika, mini-mais i en lett og luftig røre før tryller dem sprø i olje. Ønsker du flere ulike konsistenser, kan du også rulle grønnsakene i et lag puffet ris før fritering. Server med en tradisjonell vietnamesisk dipp eller sweet chili saus. Oppskriften på tempurafriterte grønnsaker fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction.
Lag tempurarøre
Bland rismel, maisenna, femkrydder og bakepulver i en stor bolle. Rør deretter forsiktig inn det kalde kullsyrevannet (eller ølet) til du har en jevn og litt tykk røre.
Friter grønnsakene
Varm opp olje i en dyp panne eller wok til ca. 170–180 °C (minst 5 cm dybde). Rett før fritering, dypp grønnsakene (untatt papayaen) én og én i røren og slipp dem forsiktig i den varme oljen. For ekstra sprø tekstur kan du dyppe enkelte grønnsaker i den knuste puffede risen etter røren for å så fritere som vanlig. Friter noen få om gangen for å unngå at temperaturen faller.
La grønnsakene renne av på kjøkkenpapir
Når grønnsakene blir lett gyllenbrune, løft dem ut med en hullsleiv og legg dem på kjøkkenpapir for å la overflødig olje renne av.
Friter grønn papaya
Bland 2–3 ss av tempurarøren inn i den revne papayaen. Form små «klumper» og slipp dem forsiktig i oljen. Friter til de er gylne og sprø, og legg dem på kjøkkenpapir.
Servering
Legg de sprøstekte grønnsakene pent på et serveringsfat. Server med en skål vietnamesisk dipp eller annen saus ved siden av. Disse tempuragrønnsakene nytes best varme og sprø – perfekt som snacks eller forrett!