Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forvarm ovnen
Forvarm ovnen til 220 °C.
Forbered flaskegresskaret i ovnen
Kutt flaskegresskaret i to på langs. Finn fram en ildfast form og ha i flaskegresskaret med kuttsiden ned. Hell i litt vann slik at det halvveis dekker flaskegresskarene. Bak i ovnen i ca 45-60 minutter. Flaskegresskarene skal være helt gjennombakte før du tar dem ut. Sett til avkjøling før du skraper ut fruktkjøttet. (Du skal ha ca. 400 g fruktkjøtt for en enkel oppskrift).
Lag vegansk pesto i en foodprosessor
Ha cashewnøtter, basilikum, ruccola, sitronjuice, olivenolje og næringsgjær i en foodprosessor og kjør til en jevn konsistens. Sett til side.
Bland linfrø og vann i en liten bolle
Finn fram en liten bolle og ha i linfrø og vann. Sett i kjøleskapet i 5 minutter til det stivner. Dette skal i pizzadeigen senere.
Lag pizzadeig i en stor bolle
Ha mandelmel, kikertmel og krydder i en stor bolle. Ha så i flaskegresskar og linfrøene. Bruk en gaffel til å mose flaskegresskaret og bland det hele sammen. Bruk en stavmikser om nødvendig. Pizzadeigen skal være mer som en veldig tykk røre i konsistensen, enn en deig.
Stek pizzadeigen
Kle et stekebrett med bakepapir og bruk en slikkepott til smøre røren utover hele stekebrettet. La gjerne røren være noe tykkere i kantene. Stek på 220 °C i 20 minutter.
Ta ut pizzabunnen
Ta ut pizzabunnen, smør på med pesto og ha på valgfri topping og stek i enda 10 minutter.
Din glutenfrie pizzabunn er klar til servering
Ta ut pizzabunnen og legg til hva du måtte ønske! Prøv f.eks. med stekt aromasopp, cherrytomater og ruccola.