Gå til hovedinnhold

Fritert okra med chili

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Okra er utrolig allsidig og smaker fantastisk enten den er bakt, fritert eller stekt. Den absorberer smakene den tilberedes med på en utmerket måte, samtidig som den er lett og passer perfekt som en smakfull snack - gjerne med en god dipp til. Her friteres okraen med et lag maisenna slik at du får noe som ligner okra fries! Oppskriften på okra fries er fra kokeboken Eating for Tomorrow - en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Friterte okra i en dyp skål drysset med havsalt og chili.
Okra med en sprø overflate er perfekt som en lett og krydret snacks. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta frem en wokpanne
    Varm oljen i en wok. Ha i den finhakkede hvitløken og stek i 20 sekunder.
    Tilsett chilien og stek i ytterligere 10 sekunder.

  2. Ha maisenna i en skål
    Vend okraen i maisenna før du legger den i woken. Rør godt mens den stekes i 3-4 minutter.

  3. Server med et dryss salt og lime
    Dryss over røkt havsalt og server med limebåter ved siden av.