Gå til hovedinnhold

Enoki-sopp med cashew- og chilisaus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Gått forbi enoki-soppen i grønnsakshyllen og lurt på hva slags spennende matretter du kan lage med den? Denne oppskriften setter enoki-soppen i sentrum og dropper nudlene til fordel for disse tynne, delikate soppene. Den japanske matsoppen er mild på smak, med en lett sprø konsistens. Her serveres den med en dyp, umamirik saus basert på cashewnøtter og tamari. Resultatet er en rett som er perfekt alene som en lett middag, eller som tilbehør til et større måltid, f.eks. med ris eller dumplings. Oppskriften på enoki-sopp med cashew og chilisaus er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Lyst til å prøve flere retter med spennende sopp? Se vår oppskrift på nudelsuppe med miso og shiitakesopp!

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En dyp keramikkskål med enokisopp toppet med en rik saus, sesamfrø og chili.
Erstatt nudlene med spennende enokisopp! En lett asiatisk rett toppet med en umamirik saus. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Forbered enoki-soppen
    Skjær av ca. 2 cm av den nederste delen av soppen. Skill soppstilkene forsiktig fra hverandre med hendene, og skyll dem i kaldt vann.

  2. Lag cashew- og chilisausen
    Varm opp sesamolje og solsikkeolje i en stekepanne. Tilsett chili, hvitløk og ingefær, og fres i 15–20 sekunder. Pass på at hvitløken ikke brenner seg. Tilsett cashewnøtter, tamari, lønnesirup og vårløk, og la det koke i ca. 2 minutter. Rør inn koriander (spar litt til topping) og sett sausen til side.

  3. Kok enoki-soppen
    Kok opp lettsaltet vann i en stor gryte. Tilsett enoki-soppen og la koke i ca. 1 minutt. Ta dem raskt opp og la vannet renne av.

  4. Server i dype skåler
    Fordel soppen i fire skåler. Hell over cashew- og chilisausen. Topp med resten av sesamfrøene og litt ekstra koriander. Serveres alene eller som en del av et asiatisk inspirert måltid.