Gå til hovedinnhold

En dyp bolle med grønnsakscurry og ris.
Denne oppskriften for vegetarisk curry passer fint med både ris, nudler eller quinoa.

Enkel grønnsakscurry

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt
En nydelig, varmende vegetarisk currygryte med masse smak! Grønnsakene kan varieres etter det du har tilgjengelig av rester eller hva du liker. Prøv gjerne andre typer sopp (f.eks. shiitake), gul og grønn paprika, søtpotet (kokt på forhånd), erter, aubergine, squash, løk, blomkål, okra, minimais, etc. Bruk gjerne færre grønnsaker enn det er her, det er helt opp til deg! Currygryten kan serveres med ris og litt koriander, men for variasjon kan den også serveres med risnudler som kokes sammen med curryen.

Total tid: 35 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 2

INGREDIENSER 

  • 1 stk gulrot
  • 75 g aspargesbønner
  • ¼ stk brokkoli
  • 8 stk sopp f.eks. østerssopp
  • ½ stk paprika
  • ½ pose sukkererter

Currysaus

  • 400 ml kokosmelk
  • 2 ss rød curry paste
  • 1 ss tamari eller soyasaus
  • 1 ts karripulver valgfritt
  • 1 ss maizena og det dobbelte av vann valgfritt
  • Limesaft etter smak

Annet

  • Ris, quinoa eller nudler

FREMGANGSMÅTE

  1. Skjær grønnsaker
    Skjær gulrot, aspargesbønner, brokkoli, sopp, paprika og sukkererter i så store biter som du liker.
  2. Stek grønnsakene i en stor gryte
    Ha deretter de oppskjærte grønnsakene i en stor gryte eller stekepanne (uten olje), og stek på middels til høy varme til grønnsakene er nesten møre (men ikke helt myke, da de skal kokes videre i sausen).
  3. Tilsett resten av ingrediensene
    Tilsett kokosmelk, curry paste og tamari (evt. karripulver). La gryten stå på middels varme med lokk i 10 minutter. Om du ønsker en tykkere saus, bland sammen maizena og vann, og rør ut i sausen. La den deretter småkoke i et par minutter til.
  4. Smak til grønnsakscurryen og server
    Smak til med limesaft. Passer fint med med ris, litt koriander og en ekstra limeskive.

Tips!

  • Legg terninger av tofu samtidig som kokosmelken for mer proteiner, eller stek terningene på forhånd for en litt hardere skorpe.
  • Kikerter passer også fint i denne gryten. Hell en boks med hermetiske kikerter samtidig som kokosmelken.
  • For en litt tykkere saus kan du ha i maizena. Om du ønsker en suppekonsistens på currygryten kan dette fint droppes.
  • Server med hvit ris, brun ris eller quinoa.
  • Et annet alternativ er å ha i risnudler sammen med sausen, slik at de myknes etter 10 minutters koking. Vær da oppmerksom på at gryten tykner ytterligere, og det er ikke nødvendig med maizena.