Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Chapati er et flatt brød med få ingredienser, og i denne oppskriften behøver du bare mel, salt, vann og noen få dråper olje! Chapati er også et klassisk tilbehør til curry og andre retter fra det indiske kjøkken. Bruk det myke brødet som et redskap til å skrape opp maten og absorbere smakene på tallerkenen. I mange steder kalles chapati for roti, fra ordet roṭikā, som betyr brød på Sanskrit. Vil du prøve andre oppskrifter på indiske brød? Lag naan eller paratha! Oppskriften på chapati er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.
1 porsjon gir 6 chapati-lefser.
Bland det tørre i en bolle
Bland mel og salt i en bolle, og lag en grop i midten.
Tilsett vann og kna til en deig
Hell i omtrent 1/4 av vannet og bland forsiktig med hånden. Tilsett gradvis mer vann til du har en myk, litt klissete deig. Ha noen dråper olje på hendene og arbeid det inn i deigen. Kna lett i noen minutter.
Form til runde, flate brød
Del deigen i 6 like store biter (om du lager én oppskrift) og rull dem til små baller. På en melet overflate, kjevle ut hver ball til en tynn, rund chapati.
Stek chapati
Varm en tørr stekepanne eller takke på middels varme. Legg en chapati i pannen og stek til den begynner å boble. Snu den og stek på den andre siden.
Gjør den ekstra luftig
Har du en gassovn kan du i tillegg holde chapatien over en åpen gassflamme i noen sekunder med en tang eller på en rist. Da vil den blåse seg opp som en ballong.
Server som tilbehør
Server chapati med gryteretter, supper eller sammen med en herlig dipp!